Aan de slag binnen het jeugdwerk?  Ga voor een erkend kadervormingsattest!

Ben je een enthousiasteling die kinderen en jongeren graag een leuke tijd bezorgt en beschik je over een gezonde dosis goesting? Dan is een cursus in het jeugdwerk misschien wel iets voor jou? Een animatorcursus geeft je heel wat interessante bagage mee en legt een stevige basis voor al wie zich in de toekomst wil inzetten als begeleider, animator, leider … op speelpleinwerkingen, jeugdkampen of bij de jeugdbeweging. Heel wat organisaties bieden vormingscursussen aan. Het traject omvat doorgaans een cursus, stage en een terugkommoment. Een overzicht van erkende verenigingen die een kadervormingscursus aanbieden, is terug te vinden op www.mijnkadervorming.be.
Beschik je al over een animatorattest maar wil je je nog graag extra verdiepen in het jeugdwerk? Dan is een cursus hoofdanimator of instructeur de volgende logische stap.

Wist je dat …

  • Het gemeentebestuur een jeugdwerkattest heel erg waardeert en daarom een deel van het inschrijvingsgeld terugbetaalt aan Retiese jongeren? De voorwaarden lees je na in het reglement ‘Kadervormingssubsidies’.
  • Speelpleinwerking Kei-Tof een erkende stageplaats is? Maar ook bij de meeste jeugdbewegingen kan je terecht om je stage te doen.
  • Jongeren die in het bezit zijn van een animator- of initiatorattest al vanaf 16 jaar kunnen solliciteren voor een vakantiejob als animator op het speelplein?

Meer info: dienst Vrije Tijd, T 014 38 92 37, E vrijetijd@retie.be