Toerisme

Kempense natuur in al haar diversiteit

Retie bevindt zich in de meest afwisselende streek van de Antwerpse Kempen. Verschillende bewegwijzerde paden voor fietsers, mountainbikers en wandelaars voeren je door heerlijk geurende bossen, warme duinen en heide, over uitgestrekte, eeuwenoude vlakten, langs riviertjes, vennen, vijvers en hier en daar via verrassende historische getuigenissen.

Retie, het dorp en de heerlijkheid!

Retie is een kerndorp omringd door verscheidene gehuchten (Looiend, Pontfort, Geenend, Hodonk, Bosend, Duinberg, Watermolen, Brand en Werbeek) die in een grote kring rond de dorpskom liggen. In 1977 werd het kerkdorp Schoonbroek bij de gemeente Retie gevoegd. Ook het dorp Schoonbroek bestaat uit een dorpskom en enkele gehuchten.

Op en rond het marktplein beleef je het bruisende gemeenschapsleven waarvoor ons dorp bekendstaat. De Retienaren worden sinds ettelijke decennia beschreven als harde werkers en doorzetters … die zich weten te belonen: levensgenieters. Cafés zijn hier optimaal vertegenwoordigd in alle diversiteit, en onze evenementenkalender bevestigt de bruisende mentaliteit van niet alleen het centrum, maar ook van alle omliggende gehuchten, buurten, scholen en verenigingen. Hier dient het leven gevierd te worden!

Wil je Retie ontdekken? Het fiets- en wandelaanbod is er heel uitgebreid, maar ook op recreatief vlak heeft Retie heel wat te bieden. Kom gerust een keertje langs in ons toeristisch infokantoor of bij een van de Toeristische Infopunten (TIP's)!