Kinderwandeling Hekselienpad

Voor iedereen die houdt van een vleugje magie en gelooft dat heksen ECHT bestaan!

Het Hekselienpad is een avontuurlijke wandeling van ongeveer twee en een halve kilometer om samen met jonge kinderen te doen.

Hekselienpad in de Witte Netevallei

Hekselien neemt je mee op rondwandeling door een sprookjesachtig stukje natuur in Retie. Tijdens de wandeling door het heksenbos kom je allerlei leuke opdrachtjes tegen. Hekselien leidt je met haar sterren over het kronkelige pad en toont je de weg over bruggetjes en hooilanden. Het verborgen moeras brengt je tot diep in het bos, helemaal tot aan het heksenspeelplekje!

Deze wandeling is gebaseerd op de gelijknamige prentenboekenreeks van Hekselien, geschreven en geïllustreerd door de Retiese auteur en illustrator An Melis.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Vertrek en aankomst: Witte Netevallei, Watermolen, Retie.

Hoe ver ga je stappen: 2,7 km.

Hoe lang ben je onderweg: met kinderen wandel je ongeveer 2 uur, als je onderweg halt houdt om de opdrachtjes uit te voeren en naar de verhalen te luisteren.

De wandeling is enkel voor heksenvoetjes. Omdat er weinig of niet is ingegrepen in dit prachtig stukje natuur, is het pad niet toegankelijk voor buggy’s en rolwagens.
Het plankenpad is hier en daar in slechte staat maar tijdens de zomer-najaar '23 volgt een grondige renovatie.

Het Hekselienpad is gratis.

Wil je meer weten over het verhaal van Hekselien en welke opdrachtjes ze voor jou in petto heeft, dan kan je de gratis izi.TRAVEL-app downloaden of het gratis boekje halen.

In het Hekselien-boekje vind je alle opdrachtjes terug. Daarnaast vind je nog wat leuke spelletjes die je nadien samen kan spelen. Het boekje is gratis en is verkrijgbaar in het gemeentehuis, De Retiese Watermolen en Taverne 't Meulezicht.

Een realisatie van de gemeente Retie met steun van Kempense Meren vzw en Toerisme Provincie Antwerpen APB. Met de medewerking van Jeugdsportnet KDR en Natuurpunt.

Met Hekselien naar het brongebied van de Kleine Nete

Herstellen en inhoudelijk ontsluiten van de Witte Netevallei, onder andere door het aanvullen van de natuurhistorische Hekselienwandeling voor kinderen.

Met de steun van LEADER.