Zwerfbibs op 4 locaties

Een zwerfbib is een boekenkast vol gratis boeken, die je vrij mag meenemen. In zo’n kast is plaats voor een tiental boeken. Als je het boek uitgelezen hebt, zet je het terug in een van de zwerfbibkasten voor de volgende enthousiaste lezer en kan je ineens een ander boek meenemen.

De zwerfbibliotheek is bedoeld voor iedereen die graag leest en nieuwe auteurs wil ontdekken. Een zwerfbib kan mensen op een laagdrempelige manier aanzetten om meer te lezen en dankzij zo’n zwerfbib gaat men misschien ook sneller de stap zetten richting de echte bibliotheek!

Boeken krijgen tweede leven dankzij peters en meters

De boeken in de zwerfbibliotheken dragen allemaal de sticker ‘Zwerfboek', dat is niets minder dan een kwaliteitslabel van de bibliotheek. In de zwerfbibs staan geen stukgelezen boeken die de bib niet meer voor uitleen geschikt vindt; integendeel!

In een zwerfbibliotheek zitten boeken die uit roulatie zijn genomen maar die de bibliotheek warm aanbeveelt: het gaat om toptitels die nog steeds de moeite waard blijven om een keertje te lezen!¬†Op die manier krijgen ze extra promotie en een tweede leven als zwerfboek. Daarnaast rekent de bib ook op giften van gebruikers, onder het motto ‘Leen een boek, ruil een boek, geef een boek’.

De bibliotheek volgt de zwerfbibliotheken nauwgezet op en ruimt op of vult aan wanneer nodig. Elke zwerfbib krijgt een meter of peter om deze kasten regelmatig na te kijken en op te volgen. Wanneer een zwerfbib aan onderhoud toe is of wanneer er een nieuwe voorraad boeken nodig is, dan verwittigen zij de bibliotheek.

Uiteraard kan je ook steeds zelf contact opnemen met de bibliotheek als je merkt dat een van de zwerfbibs aan onderhoud toe is!

Op vier locaties verspreid over Retie

Op vier locaties verspreid over Retie kan je zo’n kast terugvinden. Dit zijn locaties waar je misschien af en toe halt houdt om op een bankje tot rust te komen, te genieten van de omgeving of om mensen te ontmoeten.

Snuffel gerust eens door de voorraad boeken die je in de zwerfbib terugvindt en neem er eentje mee om op je gemakje te lezen!

  • Gemeentepark Boesdijkhof
  • Aan de petanquebaan aan de pastorie van Schoonbroek
  • In de buurt van de Watermolen bij het Hekselienpad
  • Op het pleintje aan de Brand, bij het begin van de wandeling ‘Boeren langs de Grote Gracht’