Wereldfeest 'Retie in de Wereld'

De trekkersgroep rond ‘FairTradeGemeente’ heeft er reeds drie succesvolle edities van het 'Wereldfeest Retie in de Wereld' op zitten.

2019: Vierde editie Wereldfeest ‘Retie in de wereld’ - zaterdag 21 september

De vrijwilligers van de trekkersgroep FairTradeGemeente zorgen dit jaar al voor de vierde keer voor een kleurrijk en mooi gevuld programma tijdens het Wereldfeest. Op zaterdag 21 september verwelkomen we iedereen vanaf 11.00 u. in GC Den Dries, afsluiten doen we omstreeks 18.00 u.

Maak op een actieve manier kennis met projecten in het Zuiden die een link hebben met Retie. De organisaties Jaam Jaam (Nepal), Inti Sisa (Ecuador), Amigos de Mano a Mano (Bolivia), Sahaya.eu (Zuid-India) en Wereldsolidariteit heten je welkom!

Daarnaast kan je komen kennismaken met het Fairtrade-aanbod van de Oxfam-wereldwinkel uit Dessel. Ook Schakel Retie zal er met een infostand aanwezig zijn.

In de namiddag bieden we in de kleine zaal van GC Den Dries drie workshops aan:

Duurzame wistjedatjes door Els en Kristine om 13.00 u.

Een workshop over kleine dingetjes die zij belangrijk vinden, over handige schoonmaak- en verzorgingsweetjes en een bijenwasdoekje gemaakt voor en door iedere deelnemer.
Door Els en Kristine, leden van de trekkersgroep FairTradeGemeente Retie.

Max. 20 deelnemers

Fairtrade chocoladeproeverij omstreeks 14.30 u.

Oxfam wereldwinkels presenteren hun favoriete chocolades en vertellen het verhaal achter het product. Zo ontdek je op een leuke manier de boeiende wereld van eerlijke handel en wat eerlijke handel betekent voor de cacaoproducenten in het Zuiden.

Max. 20 deelnemers

B.right fairtrade kleding om 16.00 u.

Bie is dé referentie om ons mee te nemen in het verhaal van slow fashion, duurzame kleding! Een aanrader! Extra info via www.b-right.org.

Max. 50 deelnemers

Al deze workshops zijn gratis maar het aantal deelnemers is beperkt. Voor de eerste twee workshops mikken we op 20 deelnemers en voor de workshops van B.right kunnen er 50 personen deelnemen.

Inschrijven kan ter plaatse op de Fairtrade-stand in de inkom van GC Den Dries! Graag tijdig aanwezig zijn!

 

Ook deze keer kiezen we voor de echte wereldkeuken. Geen foodtrucks of brunch, maar verschillende eetstandjes uit Syrië, Afghanistan, Tsjetsjenië … De Sociale Dienst heeft hier weer de nodige vrijwilligers voor kunnen strikken, die zoals de voorgaande jaren het beste van zichzelf geven!

Ambiance is verzekerd dankzij de nodige muziek.

Iedereen met een hart voor duurzaamheid, (h)eerlijke handel, interesse in het Zuiden, iedereen die kan genieten van (h)eerlijk eten en drinken en een goede portie muziek … zakt best eens af naar Den Dries op zaterdag 21 september. Samen zetten we die dag Retie opnieuw op de wereldkaart!