Gemeentelijke Sporthal Boesdijkhof

Via http://reservaties.retie.be/ kan je zelf de beschikbaarheid raadplegen en online een reservatie plaatsen.

De tarieven kan je hier raadplegen.

Sporthal uitgebreid

In mei 2020 gingen de uitbreidingswerken aan de gemeentelijke sporthal van start. Heel wat sportverenigingen en scholen maken veelvuldig gebruik van de zaal en sportinfrastructuur. Er moest vaak gepuzzeld worden om de verschillende verenigingen een plekje te kunnen geven en niet alle aanvragen konden altijd ingelost worden. Daarom werd beslist om de capaciteit van de zaal uit te breiden.

Op vrijdag 17 september '21 werd de sporthal officieel geopend.

Hieronder de belangrijkste zaken op een rijtje:

  • Uitbreiding met 990 m² sportvloer
  • Nieuwe polyvalente zaal
  • 4 kleedruimtes
  • Vergaderaccommodatie
  • Bijkomende sanitaire voorzieningen
  • Uitbreiding PV-installatie (zonnepanelen)

  • Duurtijd werken: mei 2020 – september 2021

De sporthal werd uitgebreid met 2 volwaardige terreinen, voorzien van een oppervlakte elastische sportvloer. De zaal voldoet aan alle moderne normen en is uitgerust met belijning voor volleybal, basketbal en badminton. In de vroegere polyvalente zaal werden vier extra kleedkamers gemaakt. Daarnaast werd een nieuwe polyvalente zaal met hedendaagse parketvloer opgetrokken.

Om de sporters die in de bestaande zaal activiteiten hebben niet te storen, werd een doorgang gecreëerd richting het nieuwe gedeelte. Naast terrein 3 werd kleutersanitair voorzien, wat heel handig is voor de vele kleuters en begeleiding die komen turnen in de sporthal. In het verlengde van de cafetaria werd een modulaire vergaderruimte gerealiseerd waar zowel de verenigingen als gemeentelijke diensten gebruik van kunnen maken. Op piekmomenten zal deze zaal ook gebruikt worden als extra cafetariaruimte.

De sporthal werd uitgerust met energiezuinige verlichting en verwarming. Aan de bestaande zonnepaneleninstallatie werden extra panelen toegevoegd. Het regenwater wordt niet via de riolering afgevoerd maar infiltreert via een wateropvangbekken rechtstreeks in de bodem.