De Pamperbank

In de wetenschap dat een kind gemiddeld 5 000 luiers gebruikt tot het zindelijk is en de aankoop van luiers erg doorweegt op het budget van gezinnen in armoede, wil de Pamperbank de kost voor kwetsbare gezinnen helpen drukken door het inzamelen en herverdelen van luieroverschotten.

Heeft je kindje geen luiers meer nodig of is het toe aan een grotere maat en heb je nog wat luiers die je niet meer kan gebruiken? Op verschillende plaatsen in Retie staan inzamelcontainers waar je luieroverschotten kan deponeren. Je vindt deze in het gemeentehuis, KIKOEN en het consultatiebureau van Kind en Gezin.

De ingezamelde luiers worden door vrijwilligers van Actie Mensen In Nood - Mol opgehaald, per maat gesorteerd en verwerkt tot pakketjes van 25 stuks. Deze worden vervolgens aan het onthaal van het Sociaal Huis in Retie voor 1 euro verkocht aan gezinnen die de luiers echt nodig hebben. Registreren is niet nodig. De opbrengst van deze pakketten gaat integraal naar de aankoop van nieuwe luiers, bijvoorbeeld voor maten die weinig binnengebracht worden.