Cultuurprijsuitreiking 2016

Gepubliceerd op zondag 22 januari 2017

Zondag 22 januari ’17 was een hoogdag voor cultureel Retie want de gemeente Retie reikte samen met de Cultuurraad de Cultuurprijs 2016 uit. Davidsfonds Retie zette de winnaars van de Junior Journalistenwedstrijd in de bloemetjes.

De Cultuurprijs 2016 werd uitgereikt aan Schoonbroek Leeft! Jaar na jaar zet het kermiscomité er telkens weer een eigenzinnig, origineel en feestelijk festival op poten. Deze inspanningen werden dan ook beloond met de Cultuurprijs.

De jury bekroonde Joris Martens met de prijs van Culturele Verdienste 2016.

Hij werd geprezen voor zijn werk als beeldend kunstenaar waarmee hij zowel in binnen- als buitenland tentoonstelt.

Davidsfonds Retie maakte de winnaars van de Junior Journalist Wedstrijd bekend, een schrijfwedstrijd voor jongeren tussen 10 en 18 jaar. Eline Scheepers (basisschool) en Sander Goossens (middelbaar onderwijs) wisten de jury te overtuigen met hun schrijftalent.

Dansschool FREEze zorgde met enkele bruisende optredens telkens voor een dynamisch intermezzo.

Tot slot werd de opbrengst van het Driekoningenzingen en de giften in de kerststal overhandigd. De zangers van de Gregioranen, Heemkundige Kring en VVV zamelden maar liefst 1.258,12 EUR in. Dit mooie bedrag gaat naar Sahaya.eu. Deze Retienaars zijn actief in de plattelandsgebieden in Zuid-India en steunen er projecten op het gebied van onderwijs, gezondheid en economische ontwikkeling.

 

Foto's: © Gerret