KidZzzKompas: beschikbare plaatsen herfstvakantie

Het KidZzzKompas is het gemeentelijke vrijetijdsprogramma voor kinderen en jongeren.

De dienst Vrije Tijd werkt elke vakantieperiode (met uitzondering van de zomervakantie) een leuk activiteitenprogramma uit. Deze activiteiten vind je terug onder de noemer van het KidZzzKompas.

In het KidZzzKompas vind je een uitgebreide menukaart met allerhande activiteiten. Dit kunnen daguitstappen zijn maar evenzeer activiteiten die enkele uren in beslag nemen. Zowel sportievelingen als creatievelingen vinden hun gading in het KidZzzKompas.

We brengen een gevarieerd programma, geschikt voor verschillende leeftijdscategorieën. Omdat we elkaars aanbod willen versterken, werken we voor een aantal activiteiten ook samen met verenigingen. Is er soms teveel keuze? Het KidZzzKompas wijst je op weg doorheen het uitgebreide aanbod. Ga op ontdekking, snuister door het aanbod en pik jouw favoriete activiteiten er uit.

Inschrijven kan via i-School. Ondervind je problemen? Neem dan contact op met de medewerkers van de dienst Vrije Tijd (T 014 38 92 67, E vrijetijd@retie.be). Zij helpen je met plezier verder op weg.

 

Herfstvakantie 2021

START INSCHRIJVINGEN: dinsdag 5 oktober om 18.30 u. in i-School

1. Al geregistreerd in i-School?
Prima! Jij kan alvast beginnen snuisteren in het programma. Vanaf het startmoment kan je inschrijven voor de activiteiten van jouw keuze.

2. Broer/zus in i-School maar jij nog niet? Wachtwoord vergeten?
Geef dan een seintje aan de dienst Vrije Tijd. De medewerkers voegen jouw gegevens toe in het systeem of bezorgen je nieuwe logingegevens zodat alles klaarstaat om probleemloos in te schrijven.

3. Nog niet geregistreerd?
Maak dan een account aan via www.i-school.be/gemeenteretie/registreren.

Ook de betalingen verlopen via dit platform, dus het is het makkelijkst als je via i-School inschrijft. Je ziet meteen ook hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn. Wanneer een activiteit volzet is, kan je nog een plekje op de reservelijst reserveren. Je inschrijving is pas definitief na betaling.

Programma

Hieronder vind je het aanbod voor de herfstvakantie 2021, met een overzicht van het aantal beschikbare plaatsen (laatste update: 25/10, 09.00 u.).
Meer details zijn terug te vinden in de onderstaand programma of op i-School.

Zaterdag 23 oktober
Gezinsbond Retie i.s.m. gemeente

GAGA PARTY

Superleuke fuif voor jongens en meisjes van 10 t.e.m. 15 jaar met alcoholvrije cocktails.

10 t.e.m. 15 jaar

VVK: € 3,00
Kassa: € 4,00

Kaarten in voorverkoop zijn te verkrijgen op dinsdag 19 en woensdag 20 oktober van 19.00 u. tot 20.00 u. bij Kim, Kromstraat 67, Retie. Aan de kassa betaal je 4 euro. Alle consumpties kosten 1 euro.

19.00 u. - 22.30 u.

GC Den Dries

Fuifbeesten moeten IN de zaal afgehaald worden door een volwassene.

Dinsdag 2 november

Beschikbare plaatsen: 4

BMX-initiatie

€ 5 (drankje inbegrepen)

6 - 12 jaar

10.00 u. – 12.00 u.

BMX Dessel

ouders zorgen zelf voor vervoer naar Dessel

Dinsdag 2 november

VOLZET

STRIPTEKENEN

Met een strip brengt de stripverhalenverteller een opinie, inzicht of verhaal over aan de lezer. Dat doen ze door te spelen met taal en dialoog in de tekstballonnen, en met beeld en mimiek via decors, figuren, compositie en kleurgebruik. De deelnemers proeven via opdrachten van de verschillende striptekentechnieken en werken aan hun eerste ministripverhaal. 

€ 7

6 - 12 jaar

13.00 u. – 16.00 u.

Kleine zaal GC Den Dries

Woensdag 3 november

Beschikbare plaatsen: 16

BOBBEJAANLAND

Ontdek de strafste Halloween ooit in Bobbejaanland! Naast alle attracties zijn er spookhuizen, scarezones en shows. 

Ben jij een kleine held(in), maar vind je dat monsters lastige wezens zijn die je liever niet in je buurt hebt? Geen probleem! Je krijgt bij de inkom een anti-monster amulet. Daarmee draai je de rollen om. Richt de amulet naar een monster en jaag het vieze monster de schrik op het lijf! 

€ 20

6 - 15 jaar

09.30 u. - 17.30 u. Bobbejaanland

Donderdag 4 november

geannuleerd wegens te weinig deelnemers

GLAS GRAVEREN

€ 5

9 - 12 jaar

09.30 u. - 12.00 u. Vergaderlokaal GC Den Dries

Donderdag 4 november

VOLZET

BUSHCRAFT 4 KIDS

Een leuke interactieve outdoor workshop in ’t Vuurveldt (onze kampvuurgrond) voor kinderen van 8 tot 12 jaar die graag buiten zijn, spannende opdrachten tot een goed einde brengen en graag vuur maken. Door het oplossen van leuke raadsels en het uitvoeren van opdrachten verzamelen ze het materiaal dat ze nodig hebben om een laaiend kampvuur te maken, zonder lucifers natuurlijk! Inclusief drankje en hotdog ‘recht van ‘t vuur’. 

€ 10

8 - 12 jaar

13.30 u. - 16.00 u. 't Veldt

Vrijdag 5 november

Beschikbare plaatsen:
voormiddag: volzet
namiddag: 1

DOE MEE MET DE BOERDERIJ

Deelnemers mogen zich verkleden in thema Halloween (geen verplichting).

€ 8 per halve dag

4 - 8 jaar

09.00 u. - 12.00 u. of 13.00 u. - 16.00 u. Trezemieke

Vrijdag 5 november

Beschikbare plaatsen: 2

FUNNY BATTLES

Stoere kids van 8 tot 12 jaar kunnen zich volledig komen uitleven in de Funny Battle op ons buitensportterrein The Field. Een unieke combinatie van afwisselend denk-, doe- en sportopdrachten onder enthousiaste begeleiding zorgt ervoor dat iedereen zich amuseert. We passen de battle aan aan de leeftijd van de kinderen. Kids van 8 jaar oud amuseren zich even hard als stoere jongens en meiden van 12 jaar! 

€ 8

8 - 12 jaar

14.00 u. - 16.00 u. 't Veldt