Wandelen met de izi.TRAVEL-app

Heb je een smartphone, dan kan je de gratis izi.TRAVEL-app downloaden. Je kan vooraf de gewenste wandelroute downloaden en gebruiken tijdens de wandeling, zo heb je tijdens de wandeling geen dataverbinding nodig. De gps moet je aan laten staan zodat de app weet waar je je bevindt op het pad. Je smartphone geeft dan automatisch een signaal wanneer je bij een interessante plaats komt.

Zo download je de izi.TRAVEL-app en wandelingen:

Dankzij de izi.TRAVEL-app kan je vanaf nu in Retie met een audiogids op stap.

Dorpswandeling – 4,5 km (ca. 1 uur 40 minuten)

De dorpswandeling brengt je langs enkele markante Retiese plekjes. We maken gebruik van trage wegen en kerkenpaadjes.

Parkeren kan op de parking van het Gemeentepark achter het gemeentehuis (bereikbaar via de Driesstraat). 

Spreukenwandeling – 2,6 km (ca. 1 uur)

Trek je liever de natuur in en wil je graag proeven van enkele typisch Retiese uitspraken of het Kempense dialect? Laat je dan voeren langs de spreukenroute aan De Watering.

Dankzij de izi.TRAVEL-applicatie kan je tijdens de wandeling rond de vijver bij elke spreukenzuil zelf de juiste Retiese uitspraak oefenen.

Na regendagen is aangepast schoeisel aangeraden. Sommige paden zijn modderig.

Kinderwandeling: Hekselienpad – 2,7 km (ca. 2 uur met opdrachtjes onderweg)

Ook met de kleinsten kan je op pad met je smartphone. Het Hekselienpad is een avontuurlijke wandeling om samen met jonge kinderen te doen.

Hekselien neemt je mee op rondwandeling door een sprookjesachtig stukje natuur in Retie. Tijdens de wandeling door het heksenbos kom je allerlei leuke opdrachtjes tegen. Hekselien leidt je met haar sterren over het kronkelige pad en toont je de weg over bruggetjes en hooilanden. Het verborgen moeras brengt je tot diep in het bos, helemaal tot aan het heksenspeelplekje!

De wandeling situeert zich in de Witte Netevallei, vertrek aan de Watermolen.

Meer info: www.hekselienpad.be

Sneeuwwandelingen

Als het sneeuwt, hoef je niet meteen in te pakken en naar de Ardennen te vertrekken. Want ook bij ons kan je terecht voor een stevige wandeling in een idyllisch landschap. Dankzij de izi.TRAVEL-app kan je een kant-en-klare wandeling starten over vooral verharde wegen. De audiogids begeleidt je door de sneeuw… Het vertrek is vlakbij een horecazaak waar je jezelf nadien weer kan opwarmen.

Op die manier geniet je eerst van een verkwikkende wandeling die één tot twee uur duurt, daarna kan je proeven van de gastvrije warmte in een typisch Reties café of taverne.

Je kan in de lokale horecazaken terecht voor meer uitleg rond deze audiogids, of kiezen voor een sneeuwwandeling via de izi.TRAVEL-app.

https://izi.travel/nl/search/sneeuw%20retie (enkel open tijdens sneeuwseizoen)