Identiteitsdocument gestolen of verloren?

Bel dan onmiddellijk naar DocStop, via het gratis nummer T 00800 2123 2123.

Vanaf 1 juni 2018 wordt de verloren/gestolen kaart onmiddellijk effectief en onomkeerbaar geannuleerd. Je dient dus zo spoedig mogelijk een nieuwe kaart aan te vragen bij de dienst Burgerzaken (pasfoto meebrengen).

Ben jij je Belgische identiteitskaart, paspoort of verblijfstitel (model met chip) verloren of werd deze gestolen?
Bel gratis T 00800 2123 2123 en blokkeer jouw kaart. Want je identiteit is waardevol!

Vind je het document later toch terug, gebruik het dan niet meer en laat het vernietigen! Als je met een gesignaleerd document naar het buitenland reist, bestaat het risico dat je het land niet binnen mag of zelfs onmiddellijk naar België moet terugkeren.

Blokkeer deze onmiddellijk door gratis te bellen naar DocStop . Zo voorkom je het risico op frauduleus gebruik van jouw document en de eventuele financiële gevolgen (bijv.: het openen van een telefoonabonnement op jouw naam, aankoop via de post, enz.).

DocStop is een gratis dienst, 24u/24u en 7 dagen per week bereikbaar.
Kan je het nummer 00800 2123 2123 niet bereiken? Bel dan naar T +32 2 518 2123

Belangrijk: met DocStop kunnen enkel Belgische identiteitsdocumenten worden geblokkeerd!

Diefstal of verlies: wat doen?

  • In geval van diefstal: bel onmiddellijk naar DocStop. Doe ook aangifte van de diefstal bij het dichtstbijzijnde politiebureau of bij uw lokale politie.
  • In geval van verlies: bel onmiddellijk naar DocStop. Ga vervolgens naar het gemeentehuis in jouw gemeente. Buiten de openingstijden kan je bij de politie terecht voor een voorlopig attest.

Belangrijk: als het verloren document een verblijfstitel betreft of je bent jouw Belgisch paspoort verloren, dien je altijd eerst aangifte van het verlies te doen bij de politie alvorens naar het gemeentehuis te gaan.

Een systeem dat jou tegen identiteitsfraude beschermt.
Na het vaststellen van je identiteit, wordt jouw document in slechts enkele minuten geblokkeerd op de site www.checkdoc.be. Deze website wordt door banken en andere instanties of administraties gebruikt om na te gaan of een identiteitsdocument bekend staat als gestolen, verloren, verstreken of ongeldig. Dankzij DocSTop en Checkdoc, ben je beschermd tegen een frauduleus gebruik van jouw verloren of gestolen documenten!

Wat gebeurt er na jouw telefoontje?

  • Paspoorten. Vanaf het moment dat u DOCSTOP belt, wordt uw paspoort ongeldig verklaard. Indien u dit nodig heeft om te reizen, vraag dan op tijd een nieuw aan bij uw gemeentehuis.

Meer informatie: W www.docstop.be