De Schakel op de laatste zondag van augustus

De Schakel, de plezantste afsluiter van de zomervakantie!

Naar jaarlijkse traditie kan je de laatste zondag van augustus deelnemen aan De Schakel.

Het concept hoeft nauwelijks nog voorgesteld te worden: het is een aaneenschakeling van oneindig veel fietsroutes in de Kempen. Er zijn ongeveer 40 locaties van waaruit je kan vertrekken.

In Retie zijn er zelfs 2 locaties voorzien als vertrek- en controleplaats: in het centrum en in Schoonbroek. De lokale organisatie is in handen van VTR Retie en FC Schoonbroek met steun van de gemeente Retie.

Deelnemers kunnen zelf een tocht samenstellen. De routecoördinator van de starthut geeft met veel plezier meer uitleg over de diverse schakeltochten.

De Schakel is er voor iedereen

De geoefende en sportieve fietser kan verschillende routes uitstippelen van meer dan 100 km. Voor de recreanten en gezinnen met jonge kinderen zijn er al mogelijkheden vanaf 25 km.

De routes brengen de deelnemers zoveel mogelijk langs verkeersluwe wegen. In elke hut is er animatie voorzien waarbij zeker de kinderen niet vergeten worden. Uiteraard wordt er ook steeds een verfrissend drankje en lekker hapje aangeboden.

De Schakel vindt telkens plaats de laatste zondag van augustus. Vertrekken kan tussen 08.00 u. en 14.00 u. De controleposten zijn open tot 18.00 u.

De Schakel 2019: zondag 25 augustus

Schakel voor de 31e keer mee door de Kempen

Naar jaarlijkse traditie kan je op de laatste zondag van augustus deelnemen aan De Schakel, de plezantste afsluiter van de zomer!

De Schakel is een ‘aaneenSCHAKELing’ van fietsroutes door de Kempen. Verspreid over heel de Kempen zijn er start- en controleposten, de zogenaamde ‘Kempenhutten’. Overal is er animatie voorzien en zetten de organisatoren hun beste beentje voor om de honger en dorst te stillen.

Vanuit elke hut zijn er heel wat vooraf uitgestippelde routes, maar je kan ook zelf oneindig veel routes samenstellen van eender welke afstand. Hierdoor komen zowel de sportieve en geoefende fietsers als de recreatieve fietsers en gezinnen met kinderen aan hun trekken. We zorgen er steeds voor dat er zoveel mogelijk langs verkeersvrije of verkeersluwe wegen gefietst wordt!

Praktisch

  • Vertrekken kan van 08.00 u. tot 14.00 u.
  • In Retie kan je vertrekken aan Corsendonk De Linde of vanuit de pastorietuin op het Kerkplein in Schoonbroek
  • Prijs: 4,00 EUR/volwassene en 1,00 EUR/kind tot 12 jaar.
  • Hiervoor ontvang je een deelnemerskaart, een fietswimpel, een dagfolder en nog veel meer.
  • Ook dit jaar maak je kans op een van de waardevolle prijzen!

Kempenhutten in Retie

Kortorenhut

In de schaduw van de lindebomen van de Sint-Pieterskapel kan je tussen het ‘schakelen’ door in een ontspannen kader even op adem komen. De Vrijwilligers van Toerisme Retie wachten je op het terras van Corsendonk De Linde op met heerlijke soep, frisse dranken en koffie met lekkere Kempense vlaaien. Dit alles in een muzikale omkadering door Reties volkszanger Carl Smets en the New Old. Kinderen kunnen naar hartenlust ravotten in de naastgelegen speeltuin.

Schoonbroekhut

In de schaduw van de Sint-Jobkerk kan je in de idyllische pastorietuin vertrekken of even op adem komen. Vanop het terras geniet je van een kleine versnapering of een fris streekbiertje. Kinderen kunnen ravotten in het speeltuintje. De plaatselijke muziekgroep ‘Folkzien’ brengt gepassioneerde melodieën die een heerlijke mix zijn van hun Keltische roots.

Meer info: www.schakel.be