Schakel mee op zondag 27 augustus '23

De Schakel, de plezantste afsluiter van de zomervakantie!

Naar jaarlijkse traditie kan je de laatste zondag van augustus deelnemen aan De Schakel. Het concept hoeft nauwelijks nog voorgesteld te worden: het is een aaneenschakeling van oneindig veel fietsroutes in de Kempen. 

Ook dit jaar zal er naar hartenlust geschakeld kunnen worden in de Kempen. Duidelijk afgepijlde routes brengen de fietsers naar de verschillende ‘Kempenhutten’ waar overal wel iets te beleven valt.

De deelnemers stellen zelf hun ‘Schakelroute’ samen, variërend van 25 km tot meer dan 100 km. Het aanbod is quasi oneindig. Hierdoor komen zowel de sportieve en geoefende fietsers als de recreatieve fietsers en gezinnen met kinderen aan hun trekken. Je fietst veelal langs rustige en autoluwe wegen. De routecoördinator van de starthut geeft met veel plezier meer uitleg over de diverse schakeltochten.

De Schakel is er voor iedereen

De geoefende en sportieve fietser kan verschillende routes uitstippelen van meer dan 100 km. Voor de recreanten en gezinnen met jonge kinderen zijn er al mogelijkheden vanaf 25 km.

De routes brengen de deelnemers zoveel mogelijk langs verkeersluwe wegen. In elke hut is er animatie voorzien waarbij zeker de kinderen niet vergeten worden. Uiteraard wordt er ook steeds een verfrissend drankje en lekker hapje aangeboden.

De Schakel vindt telkens plaats de laatste zondag van augustus. Vertrekken kan tussen 08.00 u. en 14.00 u. De controleposten zijn open tot 18.00 u.

De Schakel 2023: zondag 27 augustus

Schakel voor de 33e keer mee door de Kempen

Naar jaarlijkse traditie kan je op de laatste zondag van augustus deelnemen aan De Schakel, de plezantste afsluiter van de zomer!

De Schakel is een ‘aaneenSCHAKELing’ van fietsroutes door de Kempen. Verspreid over heel de Kempen zijn er start- en controleposten, de zogenaamde ‘Kempenhutten’. Overal is er animatie voorzien en zetten de organisatoren hun beste beentje voor om de honger en dorst te stillen.

Vanuit elke hut zijn er heel wat vooraf uitgestippelde routes, maar je kan ook zelf oneindig veel routes samenstellen van eender welke afstand. Hierdoor komen zowel de sportieve en geoefende fietsers als de recreatieve fietsers en gezinnen met kinderen aan hun trekken. We zorgen er steeds voor dat er zoveel mogelijk langs verkeersvrije of verkeersluwe wegen gefietst wordt!

Praktisch

  • Vertrek tussen kan 08.00 u. tot 14.00 u. Controleposten open tot 18.00 u.
  • Prijs: 5,00 EUR/volwassene en 1,00 EUR/kind tot 12 jaar incl. appel, wafel, dagfolder en verzekering

Kempenhutten in Retie

Kortorenhut - Vossekot, kantine RKC, Geenend

Bij korfbalclub RKC kan je tussen het ‘schakelen’ door in een ontspannen kader even op adem komen. De Vrijwilligers van Toerisme Retie staan klaar met soep, croques uit het vuistje, hotdog, een boke met spek of heerlijk stukje taart. Terwijl je geniet van al dat lekkers, zorgen Roger en Marc voor een muzikale noot.

Geen zin om zelf je route uit te stippelen? In elke hut zijn heel wat tochten uitgewerkt. De medewerkers helpen je heel graag op weg.

Organisatie: Vrijwilligers Toerisme Retie 

Meer info: www.schakel.be