Cambio autodelen in Retie: maak nu gebruik van het proefaanbod

Retie is gestart met cambio autodelen, het flexibele autodeelsysteem. Voortaan staan er 24/7
twee elektrische wagens ter beschikking voor de gebruikers. Zowel particulieren als organisaties en bedrijven zullen van dit deelsysteem gebruik kunnen maken, evenals gemeentepersoneel voor hun dienstreizen.

Snelle boodschap of zondagsvisite?

Cambio autodelen is de perfecte oplossing voor wie maar af en toe een auto nodig heeft. Een wagen om je boodschappen thuis te krijgen. Een wagen die comfort biedt tijdens lange ritten. Met cambio vul je je koffer, vermijd je de regen of ga je op dat geïmproviseerd bezoek, zonder de kopzorgen van een eigen wagen. Jij rijdt, cambio doet de rest. 24/7, wat de dag ook brengt.

Een cambio-gebruiker betaalt in functie van het gebruik (tijd en kilometers) en kan dus heel wat geld uitsparen als de auto slechts sporadisch gebruikt wordt. Van de wagens zelf (onderhoud, keuring, administratie ...) hoeft men zich niks aan te trekken, cambio zorgt voor alles. Kortom: ideaal voor wie weinig rijdt of als alternatief voor de vaak minder gebruikte 2e wagen.

Cambio op 2 locaties in Retie

Ook Retie is in deze flexibele formule ingestapt. Voortaan staan er dag en nacht twee auto’s klaar voor de gebruikers. Dat kunnen zowel particulieren als organisaties en bedrijven zijn.

Wie in Retie wil autodelen kan terecht op twee locaties in het centrum:

  • de parking achter het gemeentehuis (bereikbaar via Kerkhofstraat of Driesstraat)
  • de parking ter hoogte van Groenstraat 7

Het initiatief wordt ondersteund door de gemeente en komt tegemoet aan lokale parkeerdruk (één cambio-wagen vervangt 8 - 13 particuliere wagens in de buurt) en draagt een steentje bij aan een verminderde milieubelasting. De bedoeling is om het aanbod verder uit te breiden in functie van het gebruik.

De gemeente maakt gebruikt van een raamcontract van IOK met cambio. IOK heeft dit raamcontract afgesloten om het autodelen met elektrische wagens in de Kempen uit te rollen. Retie is de 11e gemeente die binnen dit contract opstart.

Hoe werkt cambio autodelen?

Wie aansluit bij cambio krijgt toegang tot het cambio-wagenpark en dit voor alle deelwagens in heel België. De gebruiker reserveert de auto van zijn/haar keuze waar hij/zij dat wenst. Reserveren kan dag en nacht via de cambioApp. Gebruikers betalen een beperkt maandelijks abonnement (er is een formule op ieders maat) en betalen verder enkel in functie van hun gebruik.


Geert Gisquière (cambio autodelen Vlaanderen): “Cambio is financieel echt interessant voor wie minder dan 11.000 km per jaar met de wagen rijdt. Brandstof, pechverhelping, verzekering: bij cambio is alles in de prijs inbegrepen. Kijk even op de kilometerteller van je auto en maak de berekening. Rij je weinig, dan zal je snel zien dat autodelen je heel wat geld kan besparen. Of misschien vormt cambio wel een interessant alternatief voor de 2e wagen in het gezin? Meer dan 70.000 mensen zijn al van de voordelen overtuigd in België
, we hopen dat ook de inwoners van Retie enthousiast gebruik zullen maken van deze gedeelde auto’s.”

Proefaanbod tot eind augustus '24

Inwoners van Retie die nu aansluiten bij cambio kunnen beroep doen op een proefaanbod dat cambio samen met de gemeente aanbiedt. Dankzij dit proefaanbod betalen ze geen instapkosten (waarde: 35,00 EUR) en kunnen ze het systeem dus gemakkelijk uittesten.

Kortingscode: RETIEDEELT24 (enkel voor inwoners van Retie, geldig tot eind augustus 2024)

Meer informatie

De overstap naar autodelen kan voor enkele vraagtekens zorgen. Hier vind je een antwoord op de meest gestelde vragen.

Voor algemene informatie over cambio autodelen kan je terecht bij cambio op nummer 09 242 32 15 of op www.cambio.be.

Vragen over het systeem in Retie? Neem dan contact op met de gemeentelijke Technische Dienst via 014 38 92 40, E technische.dienst@retie.be