Buitenspeeldag: woensdag 17 april - GEANNULEERD

Omwille van de weersomstandigheden wordt de Buitenspeeldag op woensdag 17 april in het Prinsenpark geannuleerd. Maar trek tussen de buien door even naar buiten om te ravotten in je tuin of in een van onze speelpleintjes. Je vindt een overzicht in het kaartje onderaan deze pagina. 

-- De BUITENSPEELDAG op woensdag 17 april 2024 is geannuleerd -- 

De woensdag na de paasvakantie staat traditiegetrouw in het teken van de Buitenspeeldag en dan is binnen zitten geen optie! Soms vergeten we wel eens welke avonturen ons buiten te wachten staan. Jij kent de Buitenspeeldag toch al?

Tijdens deze dag roepen we op om een hele namiddag buiten te ravotten en te spelen. Je kan kampen bouwen, rondcrossen in de bossen … en nog zoveel meer!

Uiteraard speel je liefst zoveel mogelijk buiten en niet enkel die ene dag van het jaar. De buitenlucht is immers goed voor je: je krijgt er meer energie door, het vermindert stress en je wordt er gelukkiger van. Kortom, het is supergezond. Tijdens de Buitenspeeldag zetten we al die voordelen graag nog eens extra in de kijker.

Je hebt die dag dus geen enkel excuus om binnen te blijven, want ook jouw favoriete zenders gaan een ganse namiddag op zwart. Doe mee en trommel je klasgenootjes, vriendjes, buurjongens en -meisjes op om er samen een spetterend avontuur van te maken!

Buitenspeeldag woensdag 17 april 2024

Zin in een dag vol plezier, avontuur en buitenactiviteiten? Markeer woensdag 17 april dan in je agenda, want de Buitenspeeldag staat weer garant voor een onvergetelijke buitenspeel-belevenis voor kinderen van alle leeftijden!

Opnieuw is de prachtige natuurlijke omgeving van het Prinsenpark het decor voor de Buitenspeeldag. Je bent welkom van 13.00 u. tot 17.00 u. voor een ganse namiddag buitenspeelplezier.

Laat je pedalen draaien!

Geniet van een ontspannen fiets- of wandeltocht naar de Buitenspeeldag! Rol op eigen kracht richting het Prinsenpark met je fiets, step, skates, skateboard of cart en rij verder op het verkeerparcours op het terrein. Een groene keuze die niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je gezondheid!

Tip! Woon je wat te ver weg? Neem de Flexbus van De Lijn met halte aan het Prinsenpark. Tickets koop je via de mobiele app van De Lijn of via het gratis nummer van de Hoppincentrale op 0800 12 2 12. Meer op hoppin.be/nl/hoppinreisplanner.

Tip 2! Nog vervoersproblemen? Contacteer dan de Sociale Dienst van OCMW Retie. Het Huis van het Kind helpt je graag verder. 0800 35 442 (gratis)

Picknick in het groen

Direct na school, vanaf 12.00 u. kan je al komen picknicken op de Buitenspeeldag in het Prinsenpark. Het Huis van het Kind voorziet gratis koffie, thee, water en appelsap. 

Wat staat je te wachten?

Een te gekke dag vol speelplezier en avontuur in de frisse buitenlucht!

Met o.a.:

  • Verkeerparcours
  • Lasergames
  • Speelbos (met evenwichtsparcours, kampen bouwen, spelen in de bomen en waterspeeltuin)
  • Watermonsters en schatten zoeken
  • Nestelweg 'het verhaal van muis' (rolstoel- en buggyvriendelijke wandeling)
  • Spelen en knutselen op het grasplein
  • Mister & Miss ‘jellek begaaid' verkiezing
  • En nog veel meer

Daarnaast zullen ook Huis van het Kind Baldemore en de Retiese bib aanwezig op de buitenspeeldag in het Prinsenpark. De bib daagt je uit om op schattenjacht te gaan in het bos en je kan er ook je creatieve kant laten zien. Bij Huis van het Kind kan je terecht in de oudercorner. In dit hoekje kunnen ouders dan terecht voor een tasje koffie of thee of een glaasje water.

Natuurlijk kan je ook vrij in het bos spelen en ravotten. De (groot-)ouders kunnen nabij de speelzone rustig verpozen op de zitbanken.

Info & meespelen:

Leeftijd: voor alle leeftijden

Locatie: Prinsenpark Retie

€: gratis (inschrijven is niet nodig)

Uur: van 13.00 u. tot 17.00 u. (Picknick vanaf 12.00 u.)

Opgelet: bij bepaalde activiteiten wordt begeleiding voorzien. De Buitenspeeldag is echter geen kinderopvanginitiatief. Hou dus zeker ook zelf een oogje in het zeil.

Ben je minstens 16 jaar en wil je graag de activiteiten van de Buitenspeeldag te begeleiden als monitor? Meld je dan hier aan: https://www.retie.be/begeleider-buitenspeeldag-2024 !