Buitenspeeldag: woensdag 19 april

De woensdag na de paasvakantie staat traditiegetrouw in het teken van de Buitenspeeldag en dan is binnen zitten geen optie! Soms vergeten we wel eens welke avonturen ons buiten te wachten staan. Jij kent de Buitenspeeldag toch al?

Tijdens deze dag roepen we op om een hele namiddag buiten te ravotten en te spelen. Je kan kampen bouwen, rondcrossen in de bossen … en nog zoveel meer!

Uiteraard speel je liefst zoveel mogelijk buiten en niet enkel die ene dag van het jaar. De buitenlucht is immers goed voor je: je krijgt er meer energie door, het vermindert stress en je wordt er gelukkiger van. Kortom, het is supergezond. Tijdens de Buitenspeeldag zetten we al die voordelen graag nog eens extra in de kijker.

Je hebt die dag dus geen enkel excuus om binnen te blijven, want ook jouw favoriete zenders gaan een ganse namiddag op zwart. Doe mee en trommel je klasgenootjes, vriendjes, buurjongens en -meisjes op om er samen een spetterend avontuur van te maken!

Buitenspeeldag woensdag 19 april 2023

Kom jij op woensdag 19 april mee buiten spelen in het Prinsenpark? Er valt weer heel wat te beleven in het bos. Neem deel aan de Bushcraft workshop waarbij je leert overleven in het bos en je eigen slaapplaats leert sjorren, speel lasergames in het bos, onderzoek het water of ga mee op kriebelwandeling.

Daarnaast zullen ook Huis van het Kind Baldemore en de Retiese bib aanwezig op de buitenspeeldag in het Prinsenpark. De bib daagt je uit om op schattenjacht te gaan in het bos en je kan er ook je creatieve kant laten zien. Bij Huis van het Kind kan je terecht in de oudercorner. In dit hoekje kunnen ouders terecht voor een tasje koffie of thee of een glaasje water.

Natuurlijk kan je ook vrij in het bos spelen en ravotten. De (groot-)ouders kunnen nabij de speelzone rustig verpozen op de zitbanken.

Info & meespelen:

Leeftijd: voor alle leeftijden

Locatie: Prinsenpark Retie

€: gratis (inschrijven is niet nodig)

Uur: van 13.00 u. tot 17.00 u.

Opgelet: bij bepaalde activiteiten wordt begeleiding voorzien. De Buitenspeeldag is echter geen kinderopvanginitiatief. Hou dus zeker ook zelf een oogje in het zeil.