Zwerfvuil hoort niet thuis in onze natuur: hou je omgeving mooi tijdens corona

Gepubliceerd op donderdag 23 april 2020 8 u.
Nu we meer tijd doorbrengen rond onze eigen woning om te gaan wandelen, fietsen of joggen, vinden we het ook belangrijk dat onze omgeving er netjes bij ligt. Misschien wil je het nuttige aan het aangename koppelen en ondertussen zwerfvuil oprapen? Dat kan, maar hou je aan enkele richtlijnen ...

In de huidige situatie is het erg belangrijk dat we afstand houden van elkaar en geen onnodige risico's nemen. Het is toegestaan om alleen, met één gezinslid of vriend(in) te gaan joggen, wandelen of fietsen in de directe omgeving van je woonplaats. Dit kan eventueel gecombineerd worden met het oprapen van zwerfvuil, maar enkel in een hoeveelheid die je zelf kan dragen. Op mooimakers.be lees je meer over de preventiemaatregelen die je in acht moet nemen.

Kleurplaat voor een propere omgeving

Op zoek naar een leuke activiteit, waarmee je ook nog eens je steentje bijdraagt aan een propere omgeving in deze tijden? Download dan vijf kleurplaten, laat ze door je kinderen inkleuren (of doe dat lekker zelf) en hang ze op een mooie zichtbare plaats! Zo maak je iedereen duidelijk dat je van een propere omgeving houdt.

Onze Natuur & Mooimakers strijden samen tegen zwerfvuil

De natuur is een plek waar zwerfvuil niet thuishoort. Daarom slaan Onze Natuur en Mooimakers de handen in elkaar om onze fauna en flora te beschermen. Onze Natuur wil de band tussen de Belgen en hun natuur versterken. Want als je met fierheid en respect naar Onze Natuur kijkt, zal je ze ook spontaan beter beschermen. Mooimakers wil hierbij haar steentje bijdragen door haar strijd tegen zwerfvuil en sluikstort. Lees er meer over op de website van Mooimakers.