Zorgeloos zwemmen door de juiste reflexen!

Gepubliceerd op vrijdag 19 juni 2020 8 u.
Bij snikheet weer zorgen zwembaden en waterpartijen voor heerlijke afkoeling … maar ze kunnen ook verdrinkingsgevaar betekenen voor kinderen. Met een paar tips en juiste reflexen kan je gevaarlijke situaties vermijden en volop genieten van de nodige verfrissing!

Op https://zorgelooszwemmen.be vind je een aantal tips en reflexen die je kunnen helpen om gevaarlijke situaties te vermijden. Op die manier kan je volop en met een gerust hart genieten van deze heerlijk verfrissende plekjes.

Maar let op ... Beschermingssystemen rond waterpartijen zijn zeer nuttig maar vormen slechts een aanvulling op de waakzaamheid door volwassenen. Heb de juiste reflexen en "hou altijd toezicht op kinderen als ze in de buurt van water zijn".  

Het is essentieel om kinderen al op jonge leeftijd (bijv. 3-4 jaar) te leren zwemmen: zo kunnen ze in alle soorten water zwemmen.

Verdrinking kan in minder dan 20 seconden gebeuren, dus is het essentieel om snel te reageren. Train jezelf in levensreddende acties en bel 112 in geval van nood.

Tot slot: aarzel niet om deze tips te delen en ze ook in de praktijk toe te passen, zodat je in alle veiligheid kunt genieten van een heerlijke zwempartij!

Meer info: https://zorgelooszwemmen.be.