Zomer in Retie: picknickmiddagen en Rethyscoop in de tuin van de pastorie

De dagen hebben zomerse allures, we genieten van een lange en zorgeloze vakantie. Wie in juli niet richting een of andere exotische bestemming trekt, kan volop genieten van de Zomer in Retie.

In juli vormt de tuin van de oude pastorie het decor voor die gezellige zomerdagen.
Bij regenweer verhuizen de activiteiten naar GC Den Dries. Een eventuele verhuis wordt de dag zelf aangekondigd, hou daarvoor deze website en de sociale mediakanalen in de gaten!

Nieuw in 2018:

De aftrap van de Zomer in Retie wordt gegeven in Schoonbroek. Op zondag 1 juli en woensdag 4 juli kan je een plaatsje gaan uitzoeken in de pastorietuin van Schoonbroek. Bij slecht weer gaat de picknick op 1/7 en film op 4/7 door in de refter van GBR, afd. Schoonbroek.

Bij slecht weer verhuist de film naar een binnenlocatie. In dat geval gaat de film een uurtje vroeger van start, namelijk om 21.00 u. in plaats van 22.00 u. Hou hiervoor steeds onze website en facebookpagina in de gaten!

Muzikale picknick op zondagmiddag

Poort open: 11.00 u.

Start optreden: 12.00 u.

Toegang gratis

Vul je picknickmand met lekkers voor de muzikale picknickmiddagen op zondag. Ook je kroost zal zich niet vervelen. Elke editie staat er immers iets leuks voor kinderen op het programma: kinderanimatie, knutselactiviteiten, workshops … plezier verzekerd!

Bestel je picknickpakket

Geen zin om zelf je boterhammetjes te smeren? Geen probleem: ook dit jaar kan je een (h)eerlijk lunchpakket bestellen.

Christel van Christels Keuken maakt voor ons een vers, puur, duurzaam en lokaal getint lunchpakket. Ze kiest resoluut voor gezonde en biologische producten vol smaak. En dit zonder bewaarmiddelen, smaakstoffen en geurversterkers.

In je lunchpakket zit een salade, wrap en verse yoghurt met seizoensfruit. Je kan kiezen uit verschillende gerechten. Bestel je pakket (€ 12,5/volwassene, € 7,5/kind) uiterlijk om 11.30 u. op de vrijdag vóór de picknickzondag. Indien de weersvoorspellingen er niet te best uitzien, kan je nog annuleren tot vrijdag 11.30 u.

Je menu is verpakt in composteerbaar materiaal (incl. bestek, servetten). Drank is niet inbegrepen in het pakket. Bestellen kan via: T 014 38 92 30, E onthaal@retie.be of via www.retie.be/picknick.

Let op: er wordt ter plaatse geen eten en drinken verkocht!

PROGRAMMA

  • zondag 1 juli: picknick met De Spoel (in pastorietuin Schoonbroek) - in het kader van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap
  • zondag 8 juli: picknick met The Fabulous Moonrakers
  • zondag 15 juli: picknick met The Acoustic Three
  • zondag 22 juli: picknick met Mniño
  • zondag 29 juli: picknick met BeAtum

Rethyscoop op woensdagavond

Poort open: 21.00 u.

Start film: 22.00 u.

Toegang gratis

Elke woensdagavond in juli is de tuin van de pastorie dé plek in Retie om te bekomen van een warme zomerdag. Terwijl je geniet van de film, zorgen enkele verenigingen voor gekoelde drankjes. Vergeet niet om je eigen stoel (en eventueel een dekentje) mee te brengen! 

PROGRAMMA

  • woensdag 4 juli: Rethyscoop met Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (in pastorietuin Schoonbroek)
  • woensdag 11 juli: Rethyscoop met Patser
  • woensdag 18 juli: Rethyscoop met Dunkirk
  • woensdag 25 juli: Rethyscoop met Vele Hemels Boven de Zevende