Koop aan een voordelig tarief een woonmeter en bespaar op je energiefactuur

Gepubliceerd op woensdag 30 oktober 2019 0 u.
Dit najaar neemt de gemeente Retie voor het tweede jaar op rij deel aan de ‘groepsaankoop woonmeters’ van IOK. Voor de verlaagde prijs van 11 euro per stuk koop je dan een woonmeter aan de onthaalbalie van het gemeentehuis.

De lage prijs van de woonmeters werd bekomen door een groepsaankoop met 12 Kempense gemeenten. Normaal betaal je makkelijk het dubbele voor een toestel van dezelfde kwaliteit. De verkoop van de woonmeters loopt vanaf maandag 4 november.

Wat is een woonmeter?

De woonmeter is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk toestel dat de temperatuur en luchtvochtigheid in huis meet. Een te hoge luchtvochtigheid leidt tot hogere stookkosten. Vochtige lucht opwarmen kost immers meer energie dan het opwarmen van lucht met een goede luchtvochtigheid. En een hoge luchtvochtigheid werkt ook schimmelvorming en gezondheidsproblemen in de hand. Ook een te hoge of te lage (bij afwezigheid) temperatuur geeft onnodige stookkosten. De temperatuurweergave van veel thermostaten is na enkele jaren gebruik niet meer nauwkeurig. De woonmeter geeft je een juiste inschatting in een oogwenk. Een goed binnenklimaat kent dus vele voordelen. Bij elke woonmeter krijg je een handleiding met tips om tot de juiste luchtvochtigheid en temperaturen in huis te komen.