Een goed binnenklimaat dankzij een woonmeter!

Gepubliceerd op dinsdag 23 oktober 2018 15.01 u.
Dinsdag 6 november: infoavond woonmeters - bespaar op je energiekosten! Retie nam via IOK deel aan een groepsaankoop voor woonmeters. Hierdoor kon de prijs per toestel met bijna 50 % gedrukt worden tot 11 euro per stuk.

Op dinsdagavond 6 november kan je er een kopen tijdens een infosessie ‘Beter verwarmen en verluchten met de woonmeter’ in GC Den Dries.

Vanaf woensdag 7 november zijn de woonmeters te koop aan het onthaal van het gemeentehuis.

Wat is een woonmeter?

Een woonmeter is een eenvoudig toestelletje dat de temperatuur en de luchtvochtigheid in huis meet. Zo krijg je een beter zicht op het binnenklimaat in je woning.

Een te hoge luchtvochtigheid leidt tot hogere stookkosten: vochtige lucht opwarmen kost immers meer energie dan het opwarmen van lucht met een goede luchtvochtigheid. Een te hoge luchtvochtigheid werkt bovendien ook schimmelvorming in de hand en kan gezondheidsklachten teweegbrengen.

Ook een te hoge of te lage temperatuur geeft onnodige stookkosten. De temperatuurweergave van veel thermostaten is na enkele jaren niet meer nauwkeurig. De woonmeter geeft je een juiste inschatting in een oogwenk, waardoor je de waarde op je thermostaat kan aanpassen en zo vele euro’s kan besparen.

Een goed binnenklimaat kent dus vele voordelen: aarzel niet en kom op 6 november in GC Den Dries luisteren wat dit voor jou kan betekenen! Bij elke woonmeter krijg je de nodige tips om tot een geschikt binnenklimaat te komen.

Infosessie ‘Beter verwarmen en verluchten met de woonmeter’

  • 6 november van 19.30 u. tot 20.30 u. in GC Den Dries
  • Gratis, inschrijven is niet nodig
  • Woonmeter: 11 euro per stuk incl. btw
  • Woonmeters te koop tijdens infoavond (cash betalen), of vanaf 7 november in het gemeentehuis