Week van de opvoeding van 16 tot 23 mei - gratis naar het Zilvermeer op 22 mei

Gepubliceerd op vrijdag 10 mei 2019 9.51 u.
De Week van de Opvoeding staat dit jaar in het thema: 'Opvoeden, dat doen we samen'. Tijdens de ‘Dag van de opvoeding’ op woensdag 22 mei organiseren we een activiteitennamiddag in het Zilvermeer te Mol. Wie vooraf inschrijft, mag die dag gratis binnen!

Kinderen krijgen voor de 'Dag van de opvoeding' in het Zilvermeer op 22 mei via de scholen een uitnodiging. De kleuters en leerlingen van het eerste en tweede leerjaar krijgen en kleurplaat mee, die ze ter plaatse kunnen inleveren en een prijs mee winnen.

Kinderen centraal tijdens ‘Dag van de opvoeding’ op 22 mei in het Zilvermeer

Zet je schrap voor een knotsgekke namiddag op woensdag 22 mei! Die dag maakt het Provinciaal recreatiedomein Zilvermeer (Zilvermeerlaan 2) zich van 13.00 u. tot 17.00 u. op voor de ‘Dag van de opvoeding’.

Je kan er grasduinen tussen de interactieve infostandjes van diensten die werken rond opvoeding. Daarnaast neem je gratis deel aan kinderyoga, droom je weg bij heerlijke voorleessessies, trek je erop uit voor een avontuurlijke tocht of trap je de ziel uit je lijf voor een heerlijk sapje op de shakeracer. Je laten grimeren of een stoere tattoo plaatsen behoren ook tot de mogelijkheden.

Wil je meegenieten van een gratis dagje Zilvermeer? Schrijf dan voor 22 mei in via de Sociale Dienst van Retie (via het gratis nummer 0800 35 442) of via e-mail, E rob.philipsen@gemeentemol.be. Geef daarbij de namen van de deelnemers. Let op: maximum twee volwassenen per kind toegelaten.

De dag van de opvoeding is een initiatief van de sleutelfiguren Opvoedingsondersteuning en Huis van het Kind Balen, Dessel, Mol en Retie.

'Opvoeden, dat doen we samen'

De Week van de Opvoeding staat dit jaar in het thema: 'Opvoeden, dat doen we samen'.

Opvoeden staat niet los van alle andere levensdomeinen. Elk gezin legt zijn unieke puzzel: een dak boven het hoofd, zinvol werk, goede zorg, fijne vrijetijd met het gezin, kinderen groot brengen.

Hoe groter het netwerk uit de eigen omgeving, organisaties en diensten om de puzzel in elkaar te laten vallen, hoe sterker ouders in hun schoenen staan bij het opvoeden. Het vraagt immers een grote inspanning om wonen, werken, gezondheidszorg, kinderopvang, onderwijs, vrije tijd en financiën op elkaar af te kunnen stemmen. Wanneer dit vlot verloopt, staan ouders sterker en geeft het hen de kans om de batterijen op te laden en hebben ze meer energie om hun kinderen positief op te voeden.

Kinderen zijn de toekomstige generatie volwassenen. We dragen er allemaal samen aan bij om hen te laten opgroeien in de beste omstandigheden. Gezinnen hebben recht op kwaliteitsvolle en complete ondersteuning.

Gezinnen staan er niet alleen voor

De Week van de Opvoeding is het uitgelezen moment om het aanbod voor gezinnen in de kijker te zetten. Om bestaande samenwerkingen zichtbaar te maken en nieuwe banden te smeden. Om feedback te vragen aan ouders en op zoek te gaan naar ‘missing links’. Om initiatieven waar ouders hun schouders onder zetten, mee zuurstof te geven. Zodat ouders niet meer hoeven denken dat ze er alleen voor staan. En zodat professionals elkaar vinden en versterken. Daar heeft elke opvoeder en elk kind recht op.