Week van de Korte Keten

Gepubliceerd op dinsdag 13 mei 2025 13.39 u.
Van 17 t.e.m. 25 mei is het Week van de Korte Keten. Dan draait alles weer om vers, lokaal en dichtbij. Tijdens Week van de Korte Keten zetten we graag onze lokale producten in de kijker. Doe mee aan de wedstrijd en maak kans op mooie prijzen

Korte keten

Van 17 tot 25 mei genieten we nog meer dan anders van lekker eten en drinken dat lokale landbouwers op ons bordje en in ons glaasje toveren. Check wat er te beleven is in jouw buurt via https://weekvandekorteketen.be/agenda/.

Korte Keten wedstrijd

Bij alle deelnemende korte keten-producenten kan je van 17 mei tot en met 30 juni meedoen aan een wedstrijd. Koop je iets in een korte keten-verkooppunt, -winkel, -kraam of -automaat, dan krijg je een deelnameformulier voor de wedstrijd. Ingevulde deelnameformulieren kan je achterlaten in de wedstrijdurne in het verkooppunt. Na 30 juni sturen deelnemende producenten alle deelnameformulieren naar het provinciehuis in Antwerpen. Het team korte keten van provincie Antwerpen verloot onder alle deelnameformulieren die hen bereiken mooie en lokale prijzen. Heb je gewonnen? Dan hoor je het goede nieuws op het einde van de zomer. De uitreiking van alle prijzen is voorzien in het najaar van 2025. Meer info over de wedstrijd.

Deelnemende producenten uit Retie:

Alle korte keten-producenten opzoeken in jouw buurt? Dat is simpel: https://www.lekkervanbijons.be/producten/rechtvanbijdeboer/verkooppunten?current_location=

Al wandelend meedoen aan de wedstrijd?

Ga op wandel en spring tijdens een ontspannen tocht binnen bij een deelnemende korte ketenproducent en maak kennis met hun (h)eerlijke producten. 

Wat is de korte keten?

Korte keten is een manier van verkopen waarbij er een rechtstreekse band is tussen producent en consument. Op die manier kan de landbouwer zijn prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. Met zo’n transparant systeem is hij niet enkel een ambassadeur voor zijn product maar voor de hele korte keten. Als consument krijg je in ruil verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer. Zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. En bovendien ondersteun je de lokale economie.