Week van de Fairtrade van 3 tot 13 oktober

Gepubliceerd op donderdag 20 september 2018 15.14 u.
We mogen ons nu bijna een jaar officieel 'FairTradeGemeente' noemen. De trekkersgroep heeft dan ook heel wat partners kunnen overtuigen om deel te nemen aan de Week van de Fairtrade!

Retie mag zich nu bijna een jaar officieel 'FairTradeGemeente' noemen. De trekkersgroep heeft dan ook heel wat partners kunnen overtuigen om deel te nemen aan de Week van de Fairtrade!

Tijdens deze week kan je genieten van kortingen, proevertjes en cadeautjes bij onze lokale partners.

Wie tussen 3 en 13 oktober een van de lokale Fairtrade handelaars bezoekt, kan stempels verzamelen. Bij bezoek aan minimaal 6 deelnemende handelaars doe je mee aan de verloting van tegoedbonnen ter waarde van 100 euro te besteden bij de deelnemende handelaars.

Je kan een deelnameformulier afhalen bij de deelnemende handelaars of aan de onthaalbalie van het gemeentehuis.

Heb je minstens 6 stempels verzameld? Lever je deelnameformulier dan voor 21 oktober in via de brievenbus van het gemeentehuis van Retie of stuur een scan of foto van beide kanten van het formulier naar E fairtradegemeente@retie.be. De winnaar wordt persoonlijk op de hoogte gebracht voor 1 november 2018.

Deelnemende handelaars Week van de Fairtrade 2018

Fruitbedrijf Hermans—Sanen

Brug 1, Retie: Gratis proeven van lekkere appels, appelsap en appel/rode bietensap op maandag 8 oktober.

Winkel Molsebaan 13, Retie: Open van dinsdag t.e.m. vrijdag van 08.45 u. tot 18.00 u., zaterdag van 08.45 u. tot 17.00 u. 

IJssalon de Boomgaard

Brug 1, Retie
Bij aankoop van 2 bollen ijs betaal je 2,00 EUR i.p.v 2,40 EUR Tijdens de week van de Fairtrade open van 3 t.e.m. 7 oktober.

Christels Keuken

Sint-Paulusstraat 3, Retie
Bij aankoop van 30,00 EUR een gratis duurzame boodschappentas. Open van maandag t.e.m. vrijdag van 12.00 u. tot 19.00 u.

Orakel / B-Token

Veldenstraat 14, Retie
Gratis winkelkarjeton bij deelname prijsvraag. Er is doorlopend, tijdens de week van de Fairtrade, achter de ramen van het bedrijf een kleine expositie waar getoond wordt hoe B-token kiest voor duurzaamheid.

Brood en Banket Hofkens

Pastorijstraat 1, Retie
50 gram Fairtrade chocolade zeevruchten gratis bij aankoop van 200 gram Fairtrade zeevruchten. Dit tijdens de normale openingsuren in de week van de Fairtrade.

Biebond Sint Ambrosius

Oude Beemden, Retie
Bij aankoop van honing een gratis proefpotje honing. Open op zaterdag 6, zondag 7 en zaterdag 13 oktober van 13.00 u. tot 17.00 u.

Zaal 't Veldt

Veldenstraat 10/1, Retie
Woensdag 3 oktober 19.00 u.-22.00 u.: Workshop Duurzame Mode
Vrijdag 12 oktober 19.30 u.-21.30 u.: Bierproefavond bio-bieren 'Beers & Cheese'
Vooraf inschrijven via www.veldt.be
15 % korting op een volgende workshop naar keuze.

Grego Kinderkleding

Turnhoutsebaan 36, Retie
Bij aankoop van duurzame kledij of knuffels van het merk Peppa en Woody kans om het volledige aankoopbedrag terug te verdienen. Ook een prijsvraag in de etalage.

Slagerij Geert & Wendy

St.-Martinusstraat 8 Retie
Gratis 6 bio-eieren bij aankoop van 20,00 EUR. Dit tijdens de week van de Fairtrade tijdens de normale openingsuren.

Trezemieke

Goorstraat 35, Retie
2 % korting op alles bij aankoop vanaf 25,00 EUR. Dit in de week van de Fairtrade tijdens de normale openingsuren.

Bikoro

Hesstraat 25, Retie
Gratis stuk Fairtrade chocoladecake bij aankoop van een (h)eerlijke tas Fairtrade koffie, thee of chocolademelk. Dit tijdens de week van de Fairtrade tijdens de normale openingsuren.

Sportcafé Boesdijkhof

Boesdijkhofstraat 22a, Retie
Fairtradereep aan inkoopprijs. Dit in de week van de Fairtrade tijdens de normale openingsuren.

Oxfam-Wereldwinkels: Draai niet rond de pot.

Het einde van de Week van de Fairtrade is het Wereldwinkeldag. Ruil op 13 oktober een lege chocopot van eender welk merk voor een pot Oxfam-choco in een van de Oxfam-Wereldwinkels. De wereldwinkels vragen met de slogan 'Draai niet rond de pot' aan bedrijven en politici om meer aandacht te hebben voor de problemen in de cacaosector.