Webinars AHOSA vzw voor doven en slechthorenden

Gepubliceerd op dinsdag 16 november 2021 9.45 u.
AHOSA vzw werkt rond één thema: ‘slechthorendheid/doofheid’ en beoogt één doel: ‘inclusie’ van slechthorende/dove mensen die communiceren in gesproken taal in de samenleving. De vzw organiseert regelmatig webinars rond verschillende thema's waarmee doven/slechthorenden geconfronteerd worden.

AHOSA vzw is de organisatie die de inclusie in de brede samenleving beoogt van slechthorende/dove personen die communiceren in gesproken taal. 10 % van de bevolking is doof of slechthorend. AHOSA vzw empowert dove en slechthorende personen en sensibiliseert de horende samenleving met betrekking tot deze onzichtbare beperking. Dit doet ze door een unieke werking van socio-culturele activiteiten en maatschappelijk gerichte acties met vrijwilligers en professionals.

AHOSA vzw biedt een deskundig en laagdrempelig aanbod, rekening houdend met innovatie en technologische en maatschappelijke ontwikkelingen. Vertrekkend vanuit het principe van gelijkheid creëert AHOSA vzw kansen waardoor elke slechthorende/dove persoon greep krijgt op de eigen situatie om als onafhankelijk, volwaardig burger kwalitatief deel uit te maken van de samenleving.

Deze vzw organiseert verschillende webinars rond heel wat thema's waarmee deze doelgroep geconfronteerd wordt. Ontdek het aanbod op W https://ahosa.be/agenda

Meer informatie: AHOSA vzw, E ahosa@sintlievenspoort.be, T 09 268 26 26