Warme dagen, zorg dragen

Gepubliceerd op donderdag 6 juni 2019 15.33 u.
"Zon in overvloed, verzorg jezelf en anderen goed." Tijdens de zomermaanden kijken we uit naar mooie dagen. Maar deze gaan vaak gepaard met hitte en daarbij is waakzaamheid geboden. Voor kwetsbare groepen is hitte immers vaak hinderlijk, soms zelfs gevaarlijk of levensbedreigend.

Tips bij warm weer

Zeer warme dagen zijn niet zonder gevaar. De warmte kan gezondheidsproblemen veroorzaken. Daarom vertellen we jou graag welke voorzorgsmaatregelen jij kan nemen om problemen te voorkomen.
 
Vooral ouderen, kinderen en alleenstaanden zijn kwetsbare groepen. Bovendien pieken de sterftecijfers op erg warme dagen. Daar willen we als overheid iets aan doen. En jij kan ons daarbij helpen door kleine en eenvoudig realiseerbare maatregelen te nemen die jezelf en anderen beschermen tegen de warmte. 
 
Op www.warmedagen.be vind je heel wat tips om af te koelen, jezelf te beschermen tegen de zon, tips om goed te eten en te drinken bij hitte, sporten ...
 
Daarnaast vind je ook tips wat je voor jezelf en voor anderen kan doen tijdens de warme dagen en hoe je zorg kan dragen voor kwetsbare groepen.