Vrijwilligersplatform Retie Helpt

Gepubliceerd op donderdag 30 juli 2020 0 u.
De nieuwe maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben een impact op ons allemaal. Heel wat mensen behoren tot een risicogroep en komen daarom best niet buiten. Via 'Retie Helpt' proberen we de hulpvragen te matchen met mensen die graag willen helpen.

De gevolgen zijn het grootst voor de meest kwetsbaren onder ons zoals ouderen en mensen met een zwakke gezondheid. Daarnaast ontstaan er spontaan ook heel wat initiatieven om mensen te helpen. Om deze met elkaar te verbinden, lanceert de gemeente Retie ‘Retie Helpt’, een centraal vrijwilligersplatform. De bedoeling is om alle vragen en ideeën te centraliseren en de vrijwillige hulp zo goed mogelijk te organiseren.

Heel wat mensen zijn momenteel geïsoleerd en hebben nood aan een goede babbel, een deugddoend telefoontje, iemand die de hond uitlaat of enkele boodschappen doet …
Mensen die hulp nodig hebben, kunnen discreet hun vragen stellen op www.retie.be/retiehelpt. Dat kan ook telefonisch via 014 38 92 30 of via mail naar retiehelpt@retie.be.

Medewerkers van de gemeente brengen vervolgens de vrijwilligers die zich willen inzetten, in verbinding met de noden die er zijn. Bij het Vlaams Steunpunt voor vrijwilligers kan iedereen nu een gratis verzekering afsluiten. Tot nu toe kon dat enkel voor verenigingen.

Ook via het Sociaal Huis, de wijkpolitie en andere zorginstanties wordt dit platform ingezet om hulpbehoevende mensen in contact te brengen met hulpvaardige vrijwilligers. Zo krijgen ook de mensen die niet zelf de weg naar hulp vinden, toch de ondersteuning die ze nodig hebben.

Tot slot wensen we de organisatie van ‘Give a Day’ extra te bedanken voor hun warme actie. Zij stellen deze periode hun platform en medewerkers gratis ter beschikking.

Wil je helpen of heb je nood aan hulp?

Neem contact op via www.retie.be/retiehelpt, T 014 38 92 30, E retiehelpt@retie.be.