Wil je op een andere manier een steentje bijdragen?

Onze diensten krijgen regelmatig de vraag van inwoners hoe zij kunnen helpen, waar ze bijvoorbeeld hulpgoederen kunnen doneren of hoe ze Oekraïense vluchtelingen mee kunnen begeleiden.

Het lokaal bestuur zorgt zelf niet voor de inzameling van hulpgoederen. Heb je bruikbare spullen, dan verwijzen we je graag door naar bijvoorbeeld de Kringwinkel, Actie MIN Mol en andere lokale vzw’s.

Schakel Retie

Schakel Retie is een groep gemotiveerde vrijwilligers die een warme omgeving wil bieden waar iedereen terecht kan, ook mensen die in het dagelijkse leven minder kansen krijgen, bijvoorbeeld door ziekte, tegenslag, scheiding, armoede, migratie...

Schakel Retie organiseert ontmoetingen en activiteiten. Zo willen ze mensen bij elkaar brengen en sociale uitsluiting tegengaan. Wekelijks is er een voedselbedeling. Verder bieden ze op vraag individuele ondersteuning aan.

Wil jij vrijwilliger worden of Schakel Retie financieel steunen? Neem dan zeker een kijkje op hun website.

Fietsbieb Retie

Vanaf vrijdag 25 maart tot Paaszondag 17 april lanceert Fietsbieb over heel Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een grote inzamelactie voor kinderfietsen.

Wie een fietsje schenkt, krijgt zelf geen waardebon, maar voor elke geschonken fiets in deze periode geeft de Fietsbieb een jaar gratis lidmaatschap aan een kind op de vlucht. Het verstrekken van gratis lidmaatschappen loopt tot eind juni.

Meer info vind je via Home (fietsbieb.be)

Pamperbank

Heeft je kindje geen luiers meer nodig of is het toe aan een grotere maat en heb je nog wat luiers die je niet meer kan gebruiken? Op verschillende plaatsen in Retie staan inzamelcontainers waar je luieroverschotten kan deponeren. Je vindt deze in het gemeentehuis, KIKOEN en het consultatiebureau van Kind en Gezin.

Consortium 12-12

Het consortium 12-12 (Belgisch consortium voor noodhulpsituaties) zamelt financiële middelen in om humanitaire operaties te financieren in Oekraïne en in de omliggende buurlanden die geconfronteerd worden met een sterke instroom van vluchtelingen uit Oekraïne. Storten kan op BE19 0000 0000 1212. Meer info kan je hier vinden.

Tolken gezocht

Verder proberen we in kaart te brengen wie in onze gemeente kan tolken. Spreek je Oekraïens of ken je iemand die wil helpen? Neem dan contact op met de Sociale Dienst via T 0800 35 442 (gratis) of E sociale.dienst@retie.be