Kempense Voetbalacademie en Club Brugge Academy bundelen de krachten om Kempense jeugd op te leiden

Gepubliceerd op maandag 28 oktober 2019 12.11 u.
KBSK Retie en nog 4 andere Kempense clubs met jeugdwerking bundelen de krachten met Club Brugge Academy om de opleiding van alle jeugdspelers naar een hoger niveau te tillen.

Op vrijdag 30 augustus 2019 vond op de terreinen van de jeugdacademie van KFC Dessel Sport de officiële voorstelling plaats van ‘Samenwerking Kempense Voetbalacademie – Club Brugge Academy’.

Sinds 2010 werken K. Retie S.K. en KSK Branddonk (nu KBSK Retie) samen met Jeugdsportnet KDR om de kwaliteit van hun jeugdopleiding te verhogen. Via de organisatie van officiële opleidingen van de Vlaamse Trainersschool in de eigen regio en clinics in het kader van permanente vorming worden trainers gestimuleerd om hun kennis en vaardigheden te versterken. Jeugdige spelers beleven plezier door deelname aan leerrijke trainingen en wekelijkse wedstrijden onder leiding van gemotiveerde coaches.

Vanaf 2016 delen diverse experts hun kennis met trainers uit de onderbouw. Deze extra impulsen leiden tot een verdere versterking waarvan vooral beginnende spelertjes voordelen ervaren.

Bij de start van het seizoen 2018-2019 ging een werkgroep aan de slag om, in het kader van permanente innovatie, de samenwerking met Club Brugge Academy voor te bereiden. Stevige basisstructuren ondersteunen de praktische uitwerking vanaf het seizoen 2019-2020. De samenwerking tussen de Kempense clubs onderling wordt versterkt met o.a. afspraken rond doorstroming en de organisatie van permanente onderlinge communicatie. KSK Kasterlee, KBSK Retie, KFC Witgoor Sport, KFC Dessel Sport en KFC Lentezon Beerse zijn de samenwerkende Kempense clubs. Zij functioneren onder de koepelnaam ‘Kempense Voetbalacademie’.

Club Brugge Academy bouwde de afgelopen jaren diverse samenwerkingsverbanden op voornamelijk met clubs in hun nabije omgeving. Verder werken zij samen over een grotere afstand o.a. met City Pirates, Diegem Sport, Wanza Bas-Oha.

Door in te zetten op de sportieve omkadering, een optimale doorstroming en terugstroming wil KBSK Retie samen met KFC Witgoor Sport, KFC Dessel Sport, KSK Kasterlee en KFC Lentezon Beerse de krachten bundelen en zich versterken met de professionele knowhow van Club Brugge Academy om alle jeugdspelers maximaal op te leiden naar hun persoonlijke top.

Meer info: Jan Cuypers – E info@jeugdsportnetkdr.be – T 0479 58 25 62

De Kempense Voetbalacademie is een samenwerking van KBSK Retie, KFC Witgoor Sport, KFC Dessel Sport, KSK Kasterlee en KFC Lentezon Beerse en functioneert onder auspiciën van de gemeenten Kasterlee, Dessel en Retie.