Verwarmingscoaches gezocht!

Gepubliceerd op maandag 8 juli 2019 0 u.
De winter is momenteel nog ver weg, maar de provincie Antwerpen is nu al op zoek naar verwarmingscoaches voor dit najaar! Wil je dit najaar graag gezinnen helpen en hen coachen bij het zuinig verwarmen? Dat kan! Inschrijven kan tot 30 september.

Dit najaar zetten de gemeenten en de provincie Antwerpen opnieuw in op optimaal verwarmen. Want door bewuster te verwarmen kan je heel wat energie besparen.

Als vrijwilliger ga je op huisbezoek bij geïnteresseerde huishoudens in jouw (buur)gemeente. Je geeft hen tips op maat en helpt hen bij het zuinig instellen van hun verwarming.

Roger, Björn en Patrick leggen uit waarom ze graag verwarmingscoach zijn.

“Het geeft veel voldoening om anderen te helpen.” vertelt Patrick Backx, verwarmingscoach in Essen. Hij is ingenieur van opleiding en met pensioen, maar nog heel actief. Patrick deelt zijn interesse voor energiebesparing graag met anderen.
“Ik merk dat heel wat mensen niet bezig zijn met hun energieverbruik. Maar door hier af en toe bij stil te staan, kan je heel wat uitsparen. Ik wijs de mensen graag de weg en geef aan waarop ze moeten letten.“

Kan jij ook coach worden? “Natuurlijk, je moet geen verwarmingsspecialist zijn om als coach aan de slag te kunnen. We zijn op zoek naar mensen met een interesse in energiebesparing en veel zin om bij te leren. Want we zorgen voor heel wat ondersteuning vanuit de provincie: een opleiding, verzekering, materiaal en checklists om mee te nemen naar de huisbezoeken.” licht Karin Van der Auwera, projectverantwoordelijke toe. “Misschien wil jij ons team versterken om zo meer huishoudens verder te helpen?”

Ben je geïnteresseerd? Bekijk de volledige vacature op www.provincieantwerpen.be > verwarmingscoach of stuur een mailtje naar verwarmingscoaches@provincieantwerpen.be. Inschrijven kan nog tot 30 september.