Heb jij het ook graag lekker warm voor minder geld? Nodig een verwarmingscoach uit!

Gepubliceerd op dinsdag 7 januari 2020 18.21 u.
De winter kondigt zich aan. Een tijd om heerlijk te cocoonen en je te nestelen in je knusse zetel onder een dekentje. Maar hoe krijg je je woning lekker warm met een lage energiefactuur?

Met deze 5 heel eenvoudige tips wint een gemiddeld gezin tot wel 165 euro per stookseizoen.

  1. Zet je thermostaat een uur voordat je gaat slapen op 15-16° C als je verwarmt met radiatoren en 19° C als je verwarmt met vloerverwarming.
  2. Pas de temperatuur aan je activiteiten aan: 19° C als je druk in de weer bent, 20 à 21° C als je stilzit.
  3. Doe de test! Stel je thermostaat een graadje lager in en maak het gezellig met een trui of een lekker dekentje.
  4. De centrale thermostaat regelt enkel de temperatuur in de plaats waar hij hangt. In de andere ruimten, zoals de badkamer en de slaapkamers, stel je de temperatuur in met de thermostatische kranen. Dat zijn de knoppen op je verwarming. Draai die in de juiste stand. Stand 3 komt overeen met 20° C, stand 2 met 16° C.
  5. Sluit de tussendeuren en verwarm alleen de ruimte waar je bent.

Weet je zelf niet zo goed hoe je hier aan begint?

Nodig dan onze verwarmingscoach eens uit bij je thuis. De coach geeft je advies en tips op maat. Omdat niet iedereen dezelfde levensstijl, leeftijd, gezinssituatie, werktijden of woning heeft, is zo’n persoonlijk advies extra waardevol.

De vrijwilligers leggen uit hoe je verwarming werkt en hoe je hier als gezin best mee omgaat. Een duwtje in de goede richting dus, op weg naar een energiezuinigere woning.

Zo’n gratis huisbezoek vraag je eenvoudig aan via de website van de provincie Antwerpen.

Meer tips en nuttige info

Surf naar www.provincieantwerpen.be voor nog veel meer nuttige info en extra tips rond optimaal verwarmen. Bij vloerverwarming, lucht- of elektrische verwarming gelden andere regels. Die vind je ook op de website.