Verkiezingen 26 mei 2019 - dienst Burgerzaken open

Gepubliceerd op donderdag 9 mei 2019 0 u.
Op zondag 26 mei trekken we naar de stembus om te kiezen voor de Kamer, het Vlaams Parlement en het Europees Parlement. Die dag kan je op de dienst Burgerzaken van 08.00 u. tot 16.00 u. terecht voor een verloren stembrief of identiteitskaart. Je kan je ook laten registreren als orgaandonor.

Waar stemmen in Retie?

In Retie centrum wordt er gestemd in GC Den Dries, Kerkhofstraat 37.

In Schoonbroek kan je terecht in de gemeentelijke basisschool, Schoolstraat 4.

De stemlokalen zijn open van 08.00 u. tot 16.00 u.

Digitaal stemsysteem: even oefenen?

Ook nu weer zullen we in elektronisch stemmen. De stem van de kiezer wordt op een papierstrook afgedrukt en niet meer op een magneetkaart geregistreerd. Zo krijgt de kiezer de mogelijkheid na te gaan of de stem die zij of hij met de computer heeft uitgebracht correct geregistreerd is.

Het uittesten van de stemcomputers kan tijdens volgende oefenmomenten:

Wil je graag nog eens oefenen op de stemcomputer? Dan kan je in het gemeentehuis terecht tijdens de gewone openingsuren van het gemeentehuis vanaf donderdag 2 mei t.e.m. vrijdag 24 mei.

Dienst Burgerzaken open tijdens verkiezingsdag 

Op 26 mei opent de dienst Burgerzaken weer haar deuren. Tussen 08.00 u. en 16.00 u. kan je er op de verkiezingsdag terecht voor een verloren stembrief of identiteitskaart. Daarnaast kan je je dan ook laten registreren als orgaandonor. Voor overige diensten kom je langs tijdens de normale openingsuren of na afspraak.

Meer info: dienst Burgerzaken, Markt 1 Retie, T 014 38 92 63, E burgerzaken@retie.be, W www.retie.be/verkiezingen en http://verkiezingen.fgov.be. 

In infoRetie #247 - mei/juni 2019 lieten we zien hoe een verkiezingsdag verloopt.