Sahaya.eu

Sahaya International.eu, kortweg Sahaya.eu, is een erkende ontwikkelingsorganisatie die actief is in de plattelandsgebieden van Tamil Nadu (Zuid-India).

 

Sahaya International.eu steunt projecten op het gebied van onderwijs, gezondheid en economische ontwikkeling.

 

Onze organisatie bestaat uitsluitend uit een netwerk van enthousiaste onbetaalde vrijwilligers.

 

We stemmen de ontwikkelingssamenwerking af op de langetermijnvisies en werken met de lokale Indische organisatie READ, bemand door lokale hulpverleners. Dit gebeurt o.a. door het oprichten van scholen, financiële sponsorschap-programma’s voor weeskinderen, HIV- en aidsprogramma’s, microkredieten, gezondheidszorg. 

Recent hebben we een kortfilm gemaakt over onze projecten in India. De 20-minuten durende prijswinnende kortfilm SAHAYA GOING BEYOND vertelt het verhaal hoe een weesjongen, een hiv-geïnfecteerde weduwe en een stervende man een nieuwe toekomst krijgen. SAHAYA GOING BEYOND is geregisseerd door de Hollywood regisseur Andy Lauer met de stem van de Engelse acteur Jeremy Irons en als themalied "May it be" van de Ierse zangeres Enya. Ze deden dit volledig vrijwillig en onbetaald. Ook vele Indische musici gaven ons toestemming om hun liedje gratis te gebruiken. De kortfilm is voorzien van Nederlandse ondertiteling.

 

Bekijk de kortfilm op www.sahaya.eu of YouTube:

 

 

Meisjes en jongens in onze plattelandsdorpen worden vaak uitgesloten van onderwijs. Sinds de oprichting van Sahaya International hebben we, dankzij giften, de bouw van twee basisscholen (Mother Teresa en Jawahar Matriculation School) kunnen realiseren en zo kunnen een 500-tal kinderen nu wel naar school. Bovendien worden meer dan 200 weeskinderen gesteund dankzij onze sponsorouders, inclusief een aantal jongeren die hogere studies volgen. Nu willen we de volgende hindernissen overbruggen, namelijk extra opleiding van de leerkrachten, meer en betere schoolmaterialen, beheer- en onderhoudskosten van de scholen, en betere gezondheidsvoorziening voor de school en weeskinderen (o.a. regelmatig preventief medisch onderzoek, inclusief oog- en tandverzorging). Hiervoor werken we samen met de lokale ngo READ, de ouders en de hele gemeenschap om een omgeving te verwezenlijken waar kinderen groot kunnen worden met kwaliteitsvol onderwijs, een goede gezondheid, en kansen voor een toekomst. 

Zet je mee koers voor verandering? Maak samen met ons de toekomst beter voor deze kinderen in onze plattelandsdorpen in Zuid-India!

Meer informatie over de projecten is te vinden op www.sahaya.eu.

 

Adres

Adres
Bloemstraat 4, 2470Retie
E
sahaya.eu@gmail.com
W
www.sahaya.eu

Contact

Adres
 

Voorzitter

An Van Rompay

Adres
Bloemstraat 4 , 2470Retie