Schijf Sport

De geschiedenis van Schijf Sport dateert van 1965-1966 toen achter het kasteel werd gevoetbald. Ze sloot aan bij het A.V.V.B (Arbeidersvoetbalbond Kempen), lid van de Fros (Amateursportfederatie Kempen).

Een hobbelig voetbalveldje, kleedkamers in de catacomben van het kasteel en café Den Dorser als kantine. Zo is het begonnen. Gust Hoskens was onze allereerste voorzitter. De club had eertijds haar terrein aan het Geenend, terwijl Café den Dorser fungeerde als kantine. Bekende namen van toen waren o.a.: José Geudens, Rob Bax, Walter Aarts, Vic Smets, Karel Damen, Jan Van den Eynde, Louis Slegers, Jef Wens, Gust Hoskens, Frans Vervecken, Roger Deckx, Frans Goris en Jos Haest.

Vanaf het seizoen 1967-1968 werd er officiëel gestart in de het Arbeidersverbond Mol in competitieverband. Toen Den Dorser een duivenbond onder de vleugels nam, verhuisden de mannen van 't Schijf voor den eerste keer, naar het Geenend waar eerst een veld, dan een kleedkamer en vervolgens een kantine werd geïnstalleerd.

In eerste instantie kon men terecht bij 'Bertha'. Zij stelde bijna haar ganse huis ter beschikking, vermits zowel de thuisploeg, als de bezoekers én scheidsrechter een living, bergplaats of andere wasplaats ter beschikking kregen. Eventjes kon het Schijf ook terecht bij Leo van Gompel, waarna toch werd overgegaan tot de bouw van een kantine met douches op het Geenend.

De gronden daar werden bouwgronden en in het jaar 1981 zocht men weerom een ander plekje om te voetballen. Derde keer goede keer en de Schijfsporters kwamen terecht in de Zavelstraat waar zij nu nog steeds voetballen op een schitterend veld met een mooie accommodatie.

Op sportief vlak is Schijf Sport ondertussen al heel wat jaren actief in de hoogste afdelingen van de Arbeidersbond Kempen. Momenteel speelt de eerste ploeg opnieuw in eerste afdeling na het behalen van de kampioenstitel in tweede afdeling seizoen 2006-2007. In dit zelfde jaar besloot Schijf Sport met een tweede zaterdagploeg te starten in vijfde, en werd direct kampioen zodat zij nu in vierde afdeling zullen uitkomen. Twee kampioenen dus tijdens het seizoen 2006-2007, een jaar dat wellicht niet snel vergeten zal worden.

Schijf 3 houdt op zondagvoormiddag met succes de eer hoog in de zondagreeks.

Het absolute sportieve hoogtepunt beleefde Schijf Sport in het jaar 1989. Schijf Sport behaalde de kampioenstitel en de supercup in deze hoogste afdeling.

Adres

Adres
Kloosterstraat 44, 2470Retie
T
014 37 12 54
E
schijf_sport@outlook.com
W
www.schijfsport.be

Contact

Mertens Patrick

Adres
 

Secretaris

Patrick Mertens

Lokaal

Kantine Schijf Sport

Adres
Zavelstraat , 2470Retie