Veerkrachtige Dorpen: Startmoment op maandag 26 februari '24

Gepubliceerd op maandag 12 februari 2024 15.35 u.
Kom op 26 februari naar het startmoment van Veerkrachtige Dorpen en denk mee na over tal van thema's die het centrum van het dorp aanbelangen. Je bent doorlopend welkom in GC Den Dries tussen 15.00 u. en 20.00 u. Met speelhoekje voor de kinderen en een gratis drankje voor iedereen!

Woon je in Retie Centrum? Kom dan op maandag 26 februari '24 doorlopend tussen 15.00 u. en 20.00 u. naar GC Den Dries. 
Tijdens dit startmoment kunnen aanwezigen voorstellen doen en ideeën aanreiken over thema’s die het dorp voor een uitdaging stellen. Volgende 10 thema’s komen aan bod: mobiliteit, jong zijn, ouder worden, basisvoorzieningen, mijn lokaal bestuur, armoede, sociale samenhang, wonen, klimaat en werkgelegenheid.
In een latere fase diepen we de thema’s die door de inwoners gekozen zijn verder uit tijdens participatiesessies. Ook dan ben je van harte welkom!

Met de input van het startmoment én de themasessies vormen we uiteindelijk een inwonersvisie. Deze visie vormt de basis voor de Retienaren en het lokaal bestuur om samen te werken aan het Retie van de toekomst!

Afbakening project

Met het project focussen we ons op Retie-Centrum. We doorlopen het participatietraject in eerste instantie dus graag met inwoners of geïnteresseerden die hun woon- of werkplek hebben in volgend gebied: Markt - Bosend/Meierend - Goorstraat en alle straten daarbinnen.

Meer info

W www.retie.be/veerkrachtigedorpen