Vakantieopvang tijdens de zomervakantie voor kinderen en jongeren met een mentale beperking

Gepubliceerd op donderdag 28 februari 2019 10.36 u.
Van 22 juli tot 14 augustus organiseert vzw Mekanders in Retie vakantieopvang speciaal voor kinderen en jongeren met een mentale beperking.

Vakantie!

Tijd om uit te rusten, te spelen, te ravotten, een uitstapje te maken, gewoon fijn thuis te zijn … Maar wat is die vakantie soms lang! Natuurlijk worden er kampen georganiseerd, is er speelpleinwerking of kun je beroep doen op een babysitdienst.

Maar wat als je kind een mentale beperking heeft en bijzondere zorgen en begeleiding nodig heeft?

Daarom wordt er in Retie vakantieopvang georganiseerd in de maanden juli en augustus, speciaal voor kinderen en jongeren met een mentale beperking.

Deze vakantieopvang wordt gecoördineerd door vzw Mekanders, de nieuwe fusie tussen vzw De As en vzw Den Leeuweric. De organisatie van deze opvang wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van gemeente Retie.

Wat mag je verwachten?

Je kind wordt opgevangen door een team van gemotiveerde jobstudenten die ondersteund worden door de begeleiding vanuit de dagcentra.

Activiteiten

Er worden zowel binnen- als buitenactiviteiten voorzien. Het aanbod van activiteiten wordt afgestemd op de diversiteit van kinderen die die dag aanwezig zijn. Een greep uit ons aanbod: samen spelen, knutselen, koken, snoezelen, zwemmen, waterspelen, sport, wandelen, een uitstap naar een kinderboerderij … Kortom: spannende en leuke activiteiten volledig afgestemd op de zorgbehoefte van elk kind.

Praktisch

De vakantieopvang wordt voorzien:

  • van 22 juli tot en met 14 augustus 2019
  • maandag tot vrijdag
  • tussen 08.30 u. en 16.30 u.

Locatie: gemeentelijke basisschool Retie, afdeling Schoonbroek – Schoolstraat 4

Schrijf jouw kind zo snel mogelijk in. De plaatsen zijn namelijk beperkt (maximum 15 kinderen).

Meer info & inschrijven

Gelieve telefonisch of per mail contact op te nemen met de coördinator vakantieopvang, Lieselotte Vanlaarhoven, T 014 44 31 01, E lieselotte.vanlaarhoven@mekanders.be, W www.deas.be.