Vaccinatiecentrum Baldemore vraagt duidelijke antwoorden over nabije toekomst

Gepubliceerd op vrijdag 24 september 2021 9.42 u.
Eerstelijnszone Baldemore en de betrokken gemeentebesturen vragen van de Vlaamse overheid dringend duidelijkheid over de toekomst van de vaccinatiecentra. We hebben vanuit Vlaanderen op korte termijn heldere informatie nodig om de juiste beslissingen te kunnen nemen.

Eerstelijnszone Baldemore en de betrokken gemeentebesturen vragen van de Vlaamse overheid dringend duidelijkheid over de toekomst van de vaccinatiecentra na de (tijdelijke?) sluiting midden oktober. We hebben vanuit Vlaanderen op korte termijn heldere informatie nodig om de juiste beslissingen te kunnen nemen voor ons pop-upvaccinatiecentrum op site De Zwaan. Inmiddels hebben we in het vaccinatiecentrum de laatste vaccinatiedagen ingepland. Daardoor hebben inwoners die nog niet gevaccineerd zijn, tot zaterdag nog één allerlaatste kans om alsnog twee Pfizer-vaccins te krijgen in ons vaccinatiecentrum.

 

Wat is de actuele situatie van vaccinatiecentrum Baldemore:

 

  • Er staan nog drie vaccinatiedagen op het programma: zaterdag 25 september, woensdag 6 oktober en zaterdag 16 oktober. Nadien sluit het vaccinatiecentrum in de huidige vorm.

 

  • Deze week hebben we voor woensdag 6 oktober bijkomend 62 personen uitgenodigd voor een 3de prik. Zij werden – naast de 2.290 inwoners van vorige week – extra geselecteerd door de ziekenfondsen en/of huisartsen volgens de strenge criteria van verminderde immuniteit.
  • Inwoners van Baldemore die nog niet of niet volledig gevaccineerd zijn, hebben nog één allerlaatste kans om alsnog twee Pfizer-vaccins te krijgen in ons vaccinatiecentrum. Wil jij nog gevaccineerd worden? Bel dan vóór zaterdag 25 september naar het callcenter van het vaccinatiecentrum op 014 38 90 47.
  • Op zaterdag 16 oktober sluit ons vaccinatiecentrum de deuren. We vragen evenwel snel duidelijkheid van de Vlaamse overheid over wat er nadien moet gebeuren. Volgt er – én op welke termijn – nog een 3de prik voor specifieke doelgroepen of voor iedereen? Hoe verloopt de vaccinatie van kinderen die 12 jaar worden? Met welke snelheid moeten we eventueel kunnen herstarten?
  • De antwoorden op bovenstaande vragen hebben we zeer snel nodig om tijdig een goede beslissing te nemen over de toekomst van onze pop-upinfrastructuur op site De Zwaan. Jammer genoeg hebben we op dit moment vanuit Vlaanderen geen of onvoldoende antwoorden ontvangen op vele van onze gestelde vragen. Aan deze beslissing hangen ook financiële gevolgen voor de betrokken gemeentebesturen.
  • Ook over de mogelijke 3de prik voor 85-plussers hopen we na een eventuele Vlaamse beslissing komend weekend op snelle praktische duidelijkheid. Als deze prik nog vóór 16 oktober moet worden toegediend, moeten de logistieke voorbereidingen – inclusief het inplannen van medische medewerkers en vrijwilligers - zeer dringend kunnen starten. Tussen vertrek van uitnodiging en prikdatum moeten we minstens 10 dagen tussenperiode respecteren voor postverzending én bevestiging van de voorgestelde afspraak.
  • Door een technisch probleem bevatten een aantal recente verstuurde vaccinatiedossiers niet-correcte persoonsgegevens. Deze fout wordt rechtgezet in het vaccinatiecentrum. Je hoeft dit niet te melden.

Meer info: vaccinatiecentrum Baldemore, 014 38 90 47, www.vaccinatiecentrumbaldemore.be