Vacature: Coördinator Noodplanning en Veiligheid

Gepubliceerd op vrijdag 10 mei 2024 9 u.
Hecht jij veel belang aan een veilige omgeving en kan je het hoofd koel houden tijdens crisissituaties? Dan ben jij misschien wel de Coördinator Noodplanning en Veiligheid waarnaar we op zoek zijn! Solliciteer vandaag nog voor deze intergemeentelijke functie voor lokale besturen Retie en Dessel.
 • Graadnaam: deskundige
 • Functienaam: coördinator noodplanning en veiligheid
 • Dienst: Technische dienst
 • Functionele loopbaan: B1-B2-B3
 • Tewerkstelling: contractueel dienstverband onbepaalde duur; 50% lokaal bestuur Retie + 50% lokaal bestuur Dessel

Doel van de functie

Als coördinator noodplanning draag je de verantwoordelijkheid voor de noodplanning en het crisisbeheer op het grondgebied van Retie. Omdat het een gedeelde functie met Dessel betreft, ben je daarnaast ook verantwoordelijk voor het grondgebied van Dessel.

Tijdens grootschalige incidenten neem je het voortouw in de multidisciplinaire samenwerking en de zorg voor het effect- en impactgebied. Je rapporteert systematisch en volgens afgesproken richtlijnen aan de burgemeester en de betrokken actoren. Je bent de drijvende kracht achter de risicocyclus op lokaal niveau. Je ziet toe op de risicoanalyse op het gemeentelijk grondgebied, de verhouding tussen de lokale actoren, de opmaak en opstelling van de nood- en interventieplannen of ondersteunt de burgemeester bij reële noodsituaties.

Vanuit een breed netwerk werk je nauw samen met de eigen gemeentediensten en met externe partners (politie, brandweer, federale, regionale en lokale diensten, hulpdiensten, bedrijven, scholen …) die betrokken zijn bij noodplanning en bij het ageren in geval van rampen. Je wisselt kennis en informatie uit en zet mee sensibiliseringsacties op aangaande noodplanning.

Werkomgeving en arbeidsvoorwaarden

Aanbod voor de nieuwe medewerker:

 • een boeiende en uitdagende voltijdse job in contractueel dienstverband voor onbepaalde duur
 • kansen op ontwikkeling en zelfontplooiing door ruime mogelijkheden aan vormingsactiviteiten & deelname aan netwerkmomenten
 • een werkgever met aandacht voor een gezonde balans werk-privéleven door een flexibele arbeidsregeling en mogelijkheid tot occasioneel thuiswerk
 • gunstig verlofstelsel: extralegale vakantiedagen en extralegale feestdagen
 • aantrekkelijke extralegale voordelen: maaltijdcheques met 8 euro zichtwaarde, ecocheques, hospitalisatieverzekering, opbouw van een aanvullend pensioen, vergoeding woon-werkverkeer: fietsvergoeding, terugbetaling kosten openbaar vervoer.

De verloning gebeurt op basis van de salarisschaal B1 (aanvangsschaal) – B2 – B3.

Hierbij is er aandacht voor reeds opgebouwde expertise en relevante ervaring. Op basis van geldige attesten kunnen voorgaande prestaties in overheidsdienst en/of relevante ervaring in de privésector (max. 10 jaar) geldelijk gevaloriseerd worden. Bij meerekenbaarheid kan een hogere weddetrap toegekend worden.

Hoe solliciteren?

Om je kandidatuur in te dienen, verstuur je ten laatste op 2 juni 2024 het online sollicitatieformulier.

Opgelet: bij het indienen van je kandidatuur zijn volgende documenten verplicht bij te voegen:

 • een motivatiebrief
 • een curriculum vitae
 • een afschrift van het vereiste diploma (bachelordiploma).
  Indien je geen bachelordiploma hebt, zal je worden uitgenodigd om een capacitaire test af te leggen. Je moet slagen voor deze capacitaire test op bachelorniveau om deel te mogen nemen aan de selectieprocedure.

Het examenprogramma bestaat uit een schriftelijk gedeelte via thuisopdracht en een mondeling gedeelte. 

Meer info 

 • Een infobundel en functiebeschrijving kan je hieronder downloaden.
 • Extra info? Contacteer de dienst Personeel & Organisatie voor verdere vragen, T 014 38 92 46, E personeelsdienst@retie.be.