Uitdaging aanvaard! Retie doet mee met 30 Dagen Minder Wagen

Gepubliceerd op zaterdag 1 juni 2024 10.03 u.
Een maand lang wat minder in je eigen wagen stappen, lukt jou dat? Wij houden wel van een uitdaging. En van gezonde lucht natuurlijk. Wil jij je ook graag wat duurzamer verplaatsen? Schrijf je dan snel in voor 30 Dagen Minder Wagen.

En voor iedereen die denkt: “Ja maar, hoe ga ik dat in godsnaam doen, zo’n hele maand zonder auto?” Geen stress! Als het eens een dag niet lukt zonder auto, dan is dat helemaal geen ramp. Meedoen is het allerbelangrijkst. Je vastgeroeste routines kunnen al maar beter schrik beginnen te krijgen.

En voor de twijfelaars, nog een paar goede redenen om mee te doen met 30 Dagen Minder Wagen:

 • Samen is alles plezanter
  Verzamel vrienden, buren, collega’s, familie … en moedig elkaar aan om minder met de auto te rijden. Leg je autoloze dagen eind juni naast elkaar. De verliezer trakteert!
 • Gezonde lucht is plezant
  Fietsen, stappen, bussen, treinen, poolen … ze zorgen allemaal voor meer propere lucht. En een beetje fysieke inspanning is natuurlijk ook mooi meegenomen.

 • Geld uitsparen is plezant
  Een eigen auto kost duizenden euro’s per jaar. Een maandje autominderen laat zich dus ook voelen in je portemonnee. Extra geld voor terrasjes en ijsjes!
 • Gratis voordelen krijgen is plezant
  Wie zegt er nu nee tegen kortingen of leuke extra’s en wedstrijden? Het is allemaal inbegrepen als je meedoet met 30 Dagen Minder Wagen.

 • Je stem laten horen is plezant
  30 Dagen Minder Wagen in een verkiezingsjaar, hét uitgelezen moment om een signaal te sturen naar de (nieuwe) beleidsmakers. Hoe meer mensen deelnemen aan de campagne, hoe groter dat signaal. Verplaats je je al duurzaam en is 30 dagen wagenvrij voor jou dus geen uitdaging meer? Schrijf je in en versterk zo het signaal voor meer investeringen in duurzame mobiliteit!

30 Dagen Minder Wagen is een campagne van het Netwerk Duurzame Mobiliteit. Het netwerk staat klaar om je te helpen met massa’s tips & trucs die het gemakkelijker maken om die wagen een maandje te laten staan. Bovendien kan je via een korte enquête aan het eind van de rit laten weten hoe jouw persoonlijke maand met minder wagen verliep, en wat het effect was van dat autominderen op jouw dagelijkse leven. Jouw feedback en die van duizenden andere deelnemers wordt ten slotte verwerkt in een helder rapport waarmee politici straks hun mobiliteitsbeleid nog duurzamer en toekomstbestendig kunnen maken. 

Doe mee en schrijf hier in.