Coronavirus COVID-19: maatregelen Retie

Momenteel verkeert ons land in een ‘versterkte fase 2’. Intussen werd dit Coronavirus ook door de Wereldgezondheidsorganisatie uitgeroepen tot een ‘wereldwijde pandemie’. Verspreiding van het virus is dus niet langer tegen te houden.

Op donderdag 12 maart 2020 raakte na het Nationale Veiligheidsoverleg bekend dat de federale regering verregaande maatregelen neemt om een verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Dit heeft heel wat gevolgen voor onderwijs en kinderopvang, evenementen en organisaties, verenigingen, bedrijven en handelszaken … ook op Reties grondgebied. Sinds 18 maart zijn er bijkomende strengere maatregelen van kracht. Sinds 4 mei is de eerste fase van de 'exit-strategie' van start gegaan.

Heb je specifieke vragen over de gevolgen van deze maatregelen in Retie? Je kan telefonisch contact opnemen tijdens de openingsuren van het gemeentehuis, T 014 38 92 30 of stel je vraag via e-mail, E corona@retie.be

De federale overheid maakte een overzicht met FAQ's (veelgestelde vragen en antwoorden).

Meer weten?

Zit je verder nog met vragen over het Coronavirus? Op de website W www.info-coronavirus.be vind je een antwoord op veelgestelde vragen.

  • Vragen over gezondheid en openbare orde: 0800 14 689
  • Vragen over economie: T 0800 120 33

Op 7 april '20 bedeelden we een papieren 'corona nieuwsbrief' in alle Retiese brievenbussen. Deze kan je hieronder downloaden.

Events en nieuws

Alle nieuws Alle activiteiten