Retie stopt met roken 2018

Na het succes van de vorige campagnes wordt ook in 2018 een nieuw infomoment voor 'Retie stopt met roken' georganiseerd.

Tijdens het infomoment worden de verschillende mogelijkheden om te stoppen met roken voorgesteld. Er wordt immers geen specifieke methode opgedrongen.

Geïnteresseerden kunnen intekenen voor de groepssessies, het traject in hun eentje volgen of in samenwerking met de huisarts of met telefonische begeleiding. Alle mogelijkheden worden voorgesteld door tabakologe Els Bosch waarna iedereen zelf kan bepalen aan welke methode hij/zij de voorkeur geeft.

Na afloop van de eerste campagne in 2015 zijn 58 deelnemers effectief gestopt. 112 mensen gaven aanvankelijk aan om te willen stoppen met roken: 51,8 % van de deelnemers gaat voortaan dus rookvrij het leven door.

Het gemeentebestuur zal ook in de toekomst – in het kader van Gezonde Gemeente – andere initiatieven ondernemen om een gezonde levensstijl te promoten bij haar inwoners en personeelsleden. Zo vindt aansluitend aan het infomoment voor Retie stopt met roken een informatiemoment voor Retie (be)weegt plaats.