Talk To Me in French - Frank Mercelis: vrijdag 12 mei in Retie

Gepubliceerd op maandag 23 januari 2023 9.27 u.
Op vrijdag 12 mei 2023 keert Frank Mercelis terug naar zijn geboortedorp. In GC Den Dries brengt hij de voorstelling 'Talk To Me in French', een persoonlijke, grappige en bij momenten sensuele muziekvertelling. Wil jij erbij zijn? Haal dan nu je ticket!

Een Amerikaanse vrouw kreeg van haar therapeute het advies om haar man Frans te laten praten tijdens het vrijen. Dat zou de remmingen weghalen, zowel bij hem als bij haar. ’s Avonds fluisterde hij als een ware ‘Jean-Jacques’ lustig Franse woordjes in haar oor en wonder boven wonder: hun huwelijk was gered.

Ook zanger en acteur Frank Mercelis (o.a. Eddy et les Vedettes) laat zich inspireren door dit advies. Hij neemt de sensualiteit en het ritme van de Franse taal mee in de voorstelling ‘Talk To Me In French’; een persoonlijke, grappige en bij momenten sensuele muziekvertelling.

Samen met pianist Antoon Offeciers brengt hij deze keer niet alleen Franse chansons, maar vooral eigen songs, bewerkingen van bestaande nummers en pijnlijke verhalen over seksuele escapades, een leven als halve castraat en de stemmen in zijn hoofd. Olga, het mooiste meisje van de EHBO-cursus is erbij. En ook Marilou, de buurvrouw uit zijn geboortedorp Retie. En Grace Jones, natuurlijk.

Tekst, zang, gitaar: Frank Mercelis
Piano: Antoon Offeciers
Coach: Dimitri Leue
Kostuums: Eva De Mul
Affichefoto: Koen Broos
Live beelden: Sara De Graeve

“Tekst en muziek vloeien wonderwel in elkaar, kronkelend en fonkelend, perfect uitgekiend zonder aan naturel te verliezen. Met veel gevoel voor humor ook, verbaal én muzikaal. De woord- en zinspelingen zijn zonder uitzondering relevant en goed gevonden.”
De Standaard ****

“Na vele omzwervingen als zanger, muzikant en acteur komt Frank Mercelis thuis in een heerlijk theaterprogramma. (…) De voorlopige bekroning van een erg veelzijdige carrière.”
Het Nieuwsblad ****

TICKETS: 

- te koop in het gemeentehuis, Markt 1, Retie
- te koop in de bibliotheek, Nederstraat 1, Retie
- online te bestellen via www.retie.be/frank-mercelis. (tickets worden opgestuurd na ontvangst van de betaling)

Meer info: www.frankmercelis.be