Balen, Dessel, Mol en Retie stoppen opnieuw met roken. Doe je mee?

Gepubliceerd op woensdag 30 november 2022 13.30 u.
Balen, Dessel, Mol en Retie stoppen opnieuw met roken! Kom naar de vrijblijvende infosessie. De avond zelf is gratis. De rookstopcursus is wel betalend.

Zoals elk jaar bedraagt de kostprijs voor het volledige traject 48 euro. Personen met een verhoogde tegemoetkoming betalen 24 euro. Alle info vind je op www.retie.be/stoppenmetroken

Je kan het programma helemaal op je noden en behoeften afstellen samen met de rookstopcoach, wat het stoppen natuurlijk alleen maar makkelijker maakt.

Kostprijs

Voor een volledig rookstopprogramma in groep van acht sessies betaal je 48 euro, mensen met een verhoogde tegemoetkoming betalen 24 euro. Voor individuele begeleiding neem je best contact op met de rookstopcoach.

Op eigen tempo

Meedoen met de sessies wil niet zeggen dat je tijdens de eerste sessie al moet stoppen met roken. Het is de bedoeling om eerst je gewoontes te gaan veranderen en stil te staan bij welke roker jij bent. Na de derde sessie ben je klaar om te stoppen.

Elkaar steunen

Als je even een moeilijk moment doormaakt, kan je wel wat steun gebruiken. Je staat er niet alleen voor en leert van elkaar.

Hulpmiddelen

Nicotinespray, medicatie, cold turkey, e-cigarette … volgens de tabakoloog zijn er veel manieren waarop je kan stoppen met roken. Je kiest de methode die het best bij je past. Het is belangrijk om jouw traject zelf mee uit te stippelen.

Waar en wanneer?

De sessies gaan door op volgende data:

  • Balen: maandag 13 februari om 19.30 u. in Vrijetijdscentrum De Kruierie, Bevrijdingsstraat 1, Balen - www.balen.be/stoppenmetroken
  • Retie: dinsdag 14 februari om 19.30 u. in Zaal De Vest, Passtraat 14 - www.retie.be/stoppenmetroken 
  • Mol: woensdag 15 februari om 19.30 u. in Zaal ’t Getouw, Molenhoekstraat 2, Mol - www.gemeentemol.be/stoppenmetroken 
  • Dessel: donderdag 16 februari om 19u30 u. in Cafetaria sporthal Sportpark Brasel, Sportpark 2, Dessel - www.dessel.be/stoppenmetroken

Gezonde Gemeente 2023

In het kader van Gezonde Gemeente blijven we als gemeente inzetten op een rookvrij leven voor al onze inwoners. We starten weer met een grote voorraad frisse moed!

Meer info en inschrijven

Neem contact op met rookstopcoach Els Bosch, T 0474 91 24 54, E els@rookstopcoach.be