Balen, Dessel, Mol en Retie stoppen online met roken. Doe je mee?

Gepubliceerd op maandag 25 januari 2021 16.06 u.
In maart kan je als roker uit Balen, Dessel, Mol of Retie je eerste stappen richting een rookvrij leven zetten, samen met ons! Voor de eerste keer is het rookstoptraject volledig online te volgen. Volg in maart een vrijblijvende online infosessie en beslis nadien of je de stap gaat zetten.

De infosessies vinden plaats op 8, 9, 10 of 11 maart om 19.30 u. en zullen omwille van de huidige coronamaatregelen digitaal plaatsvinden.

Deelnemen aan de infosessie kan via deze link: https://zoom.us/j/7077099795

Je komt tijdens de infosessie te weten wat voor jou de mogelijkheden zijn. Je kan het programma helemaal op je noden en behoeften afstellen, wat het stoppen natuurlijk alleen maar makkelijker maakt.

Kostprijs

Voor een volledig rookstopprogramma in groep van acht sessies betaal je 48 euro, mensen met een verhoogde tegemoetkoming betalen 24 euro. Voor individuele begeleiding neem je best contact op met de rookstopcoach.

Op eigen tempo

Meedoen met de sessies wil niet zeggen dat je tijdens de eerste sessie al moet stoppen met roken. Het is de bedoeling om eerst je gewoontes te gaan veranderen en stil te staan bij welke roker jij bent. Na de derde sessie ben je klaar om te stoppen.

Elkaar steunen

Als je even een moeilijk moment doormaakt, kan je wel wat steun gebruiken. Je staat er niet alleen voor en leert van elkaar.

Hulpmiddelen

Nicotinespray, medicatie, cold turkey, e-cigarette … volgens de tabakoloog zijn er veel manieren waarop je kan stoppen met roken. Je kiest de methode die het best bij je past. Het is belangrijk om jouw traject zelf mee uit te stippelen.

Wanneer?

Aan de hand van het aantal inschrijvingen wordt bekeken op welke dagen de sessies doorgaan.

Gezonde Gemeente

In 2020 klokte ‘Balen, Dessel, Mol en Retie stoppen met roken’ af op 54 stoppers. In het kader van Gezonde Gemeente blijven we als gemeente inzetten op een rookvrij leven voor al onze inwoners. We starten weer met een grote voorraad frisse moed!

Doe je mee?

Inschrijven voor het programma doe je voor 12 maart via www.retie.be/stoppenmetroken2021-inschrijving.

Voor de infosessie moet je niet inschrijven. Deelnemen kan via deze link: https://zoom.us/j/7077099795

Meer info: rookstopcoach Els Bosch, T 0474 91 24 54, E els@rookstopcoach.be