Sportieve noodopvang tijdens de herfstvakantie

De gemeenten Balen, Dessel, Mol, en Retie hebben samen beslist strengere maatregelen te nemen om het coronavirus binnen de gemeenten onder controle te krijgen. Dit was nodig omdat de druk op de gezondheidszorg in onze regio te groot werd.

Aan alle verenigingen binnen de vier gemeenten werd gevraagd hun werking stil te leggen, al minstens tot 19 november 2020. Ook wij als gemeente nemen onze verantwoordelijkheid en organiseren geen vrijetijdsactiviteiten voor kinderen.

Tijdens de herfstvakantie zal er wel sportieve noodopvang georganiseerd worden in de vorm van een sportkamp. Dit kan doorgaan omdat gemeenten worden aangemoedigd om te voorzien in noodopvang. De organisatie zal gebeuren in samenwerking met vzw Athlon.

Er wordt een omnisportaanbod voorzien op maandag 2, dinsdag 3 en woensdag 4 november van 09.00 u. tot 16.00 u. Er is ook vooropvang in de sporthal Boesdijkhof vanaf 08.00 u. en naopvang tot 17.00 u.

Wanneer
maandag 2, dinsdag 3 en woensdag 4 november 2020
 
Kostprijs
30,00 EUR 1e kind (10,00 EUR/dag)
27,00 EUR 2e kind (9,00 EUR/dag)
24,00 EUR 3e kind (8,00 EUR/dag)
 
Het is ook mogelijk om per dag in te schrijven. Inschrijven per dag kan enkel via mail naar E vrijetijd@retie.be. Voor de volledige reeks kan via i-School ingeschreven worden.
 
Meebrengen
De kinderen brengen sportschoenen, drankje, boterhammen mee. Een tussendoortje wordt voorzien.
 
Hoe inschrijven
Er kan nog steeds ingeschreven worden voor de noodopvang op maandag 2, dinsdag 3 en woensdag 4 november. Dit is ook mogelijk per dag. Mail hiervoor de naam van je kind + geboortedatum door naar vrijetijd@retie.be.
 
Deze kinderopvang wordt georganiseerd in het kader van noodopvang. Deze is enkel bedoeld voor kinderen die geen ander opvangmogelijkheid hebben en voor kinderen in kwetsbare gezinnen.