Sporten in tijden van corona: alle regels op een rijtje

Gepubliceerd op woensdag 2 december 2020 14.57 u.
Na het federaal Overlegcomité van 27 november, blijven de richtlijnen rond sportactiviteiten nog ongewijzigd. De maatregelen zijn voorlopig geldig tot 15 januari 2021.

Kinderen tot en met 12 jaar

  • Op dit ogenblik mogen verenigingen volgens de protocollen van Sport Vlaanderen een outdoor aanbod organiseren voor kinderen tot en met 12 jaar. De regionale beperkingen voor openluchtactiviteiten zijn opgeheven.

Kinderen vanaf 13 jaar en volwassenen

  • Niet-georganiseerd: In de buitenlucht recreatief sporten is toegelaten met maximum vier personen. De voorwaarde is wel dat er altijd 1,5 meter afstand gehouden wordt. Sporten met je knuffelcontact of binnen het huisgezin is eveneens mogelijk.
  • Georganiseerd: Outdoor sportlessen georganiseerd door een club of vereniging zijn sinds maandag 1 december toegelaten met maximum vier personen. Eén van de vier personen is altijd een meerderjarige trainer of begeleider. Deze personen moeten op elk moment afstand houden, waardoor sporten met fysiek contact niet kunnen.

Richtlijnen Sport Vlaanderen

Belangrijk is dat elke sportclub de richtlijnen van Sport Vlaanderen grondig opvolgt. Je vindt de juiste info op: https://www.sport.vlaanderen/sporten-in-tijden-van-corona/.