Smulpaap: culinaire tocht in Retie, Mol en Balen

Het is haast niet te geloven, maar de horecatrip langs drie Kempische gemeenten is alweer aan de zestiende editie toe! In de voorbije jaren hebben we al vele honderden Smulpapers culinair laten genieten. Het is dit jaar niet anders, ook al hadden de horeca-ondernemers het verre van gemakkelijk.

De Smulpaap is een brochure van tien horecazaken in Balen, Mol en Retie waarbij je terechtkan voor een culinair hapje. In de brochure zitten bonnen die je afgeeft bij de deelnemende zaak.

Deelnemende horecazaken 2021 en aanbod

Balen

De vertrouwde Bakkerie in de Schoolstraat van Olmen biedt drie bollen versbereid schepijs aan. Bij Frituur N18 in de Veldstraat in Olmen kan je terecht voor frietjes met koude saus naar keuze. Koffie- en theehuis Fieneke in de Steegsestraat serveert een huisbereid dessertje voor bij de koffie. Broodjeszaak Bread Time in Het Oude Blok in Balen, tot slot, laat de keuze uit een broodje kip curry, broodje hesp of broodje kaas.

Mol

Mol pakt uit met twee nieuwe horecazaken. De eerste is pannenkoekenhuis-dancing Heidelicht, Eerselseweg 100 in Postel. Uitbater Patrick zet een lucratief aanbod op tafel: een grote bol ijs met chocolade schilfertjes, saus, slagroom en seizoensfruit. Daarnaast neemt ook brasserie Julia's op resort Zilverstand aan de Kiezelweg 17 voor het eerst deel. Hier biedt de gastheer een warme wafel met kriekjes en slagroom aan. Voor de Smulpapers is de toegang gratis bij gebruik van een consumptie op het terras. De vertrouwde zaak Leto in Achterbos komt weer origineel uit de hoek met een fantasierijke zomerbol, gevuld met vanille-ijs en vers fruit.

Retie

Ook in Retie vind je drie deelnemende horecazaken. De eerste zaak Da Capri is gesloten, met dit bonnetje kan je terecht in pannenkoekenhuis dancing Heidelicht in Mol-Postel. De tweede in het Retiese rijtje is sportcafé Boesdijkhof, waar Benny Van Looy het welbekende croque uit ’t vuistje aanbiedt. Moor than Koffie aan de Hulselstraat 16, ten slotte, laat de Smulpapers kiezen tussen een slaatje met perzik en tonijn of het gebak van de dag.

Praktische informatie

Wanneer

Van 1 juli tot 17 oktober 2021

Kostprijs

15 euro

Waar

Deelnamebrochures zijn te koop bij de dienst toerisme van de drie gemeenten en bij deelnemende horecazaken.