Weg- en rioleringswerken Schoonbroek: brug Arendonk afgesloten vanaf begin september

Gepubliceerd op dinsdag 24 augustus 2021 11.22 u.
Vanaf 6 september begint de aannemer aan de rioleringswerken in Den Hoek. Hierdoor is er geen rechtstreekse verbinding tussen Schoonbroek en Arendonk mogelijk.

De brug over de E34 vanaf Den Hoek (Retie) tot Broekstraat (Arendonk) zal volledig worden afgesloten voor alle verkeer, zowel voor fietsers als gemotoriseerd verkeer. De werken zullen tot aan de kerstvakantie duren.

Belangrijke verbinding voor schoolgaande jongeren

De brug over de E34 is een belangrijke verbindingsweg voor schoolgaande jongeren die dagelijks met de fiets van Schoonbroek naar Arendonk rijden. Wie van Schoonbroek naar Arendonk moet, kan ofwel een omleiding via Oud-Turnhout (Arselt) volgen, ofwel via Obroek de E34 oversteken.

Om bij het begin van het nieuwe schooljaar niet voor verrassingen te staan, kunnen middelbare scholieren die het traject Schoonbroek-Arendonk met de fiets afleggen, de alternatieve route al eens testen. Vooral jongeren die voor het eerst naar het middelbaar trekken, kunnen hier baat bij hebben.

Weg- en rioleringswerken Schoonbroek

Sinds het begin van het jaar vinden er in verschillende delen van Schoonbroek heel wat ingrijpende weg- en rioleringswerken plaats. Het Kerkplein zal worden klaargemaakt voor de bruisende toekomst van Schoonbroek, zodat het er aangenaam vertoeven is en er evenementen kunnen worden georganiseerd.

Meer informatie over deze werken: www.retie.be/werken-schoonbroek