Rook- en vuurverbod van 23 juli opgeheven

Gepubliceerd op dinsdag 23 juli 2019 0 u.
Het rook- en vuurverbod dat sinds 23 juli '19 van kracht was, werd op 29 juli weer door een politiebesluit van de burgemeester opgeheven. Brandfase geel blijft nog wel steeds van kracht, en waakzaamheid blijft geboden!

Omwille van de langdurige droogteperiode en de extreme temperaturen in juli, vaardigde burgemeester Patrick Geuens op 23 juli 2019 bij burgemeesterbesluit een rook- en vuurverbod uit voor bossen, natuur- en heideterreinen. Op 29 juli 2019 werd dit verbod weer opgeheven.

Brandfase geel in Antwerpen: gevaar, wees voorzichtig

Het Agentschap Natuur & Bos kondigde brandfase geel af in de provincie Antwerpen. De natuurgebieden beginnen droger te worden waardoor het risico op brand groter wordt. 
Beheerders en brandweer zijn extra waakzaam.

GEEL:

  • Gevaar.
  • Er is een licht verhoogd risico op brand in natuurgebieden.
  • Spring voorzichtig om met alles wat vuur kan veroorzaken zoals een BBQ, smeulende assen, sigarettenpeuken, kampeervuurtjes, uitlaat van auto en moto, vuurkorven en vonken bij werkzaamheden.

Merk je ergens een vuurhaard op, verwittig dan meteen de hulpdiensten via het noodnummer 112.

Kampvuren

Wanneer er een rook- en vuurverbod van kracht is, geldt dit eveneens voor (jeugd)verenigingen die op ons grondgebied verblijven. In die omstandigheden kunnen hun geplande kampvuren niet doorgaan. Zij worden hiervan dan persoonlijk op de hoogte gebracht.

Algemene informatie en actuele situatie

Meer algemene informatie hierover kan je terugvinden op de website van het Agentschap voor Natuur en Bos, W www.natuurenbos.be. De actuele fase is te vinden op W www.natuurenbos.be/crisiscommunicatie.

Het politiebesluit van de burgemeester kan je hieronder downloaden.