Retiese scholenveldloop verplaatst naar voorjaar 2022

Gepubliceerd op maandag 20 september 2021 12.38 u.
De Retiese scholenveldloop die normaal gezien op donderdag 23 september op de planning stond, wordt verplaatst naar het voorjaar 2022. Dit naar aanleiding van de richtlijnen die door de overkoepelende organisatie MOEV en Sport Vlaanderen werden vooropgesteld.

De Sportdienst organiseert jaarlijks i.s.m. MOEV een scholenveldoop voor de Retiese lagere scholen. MOEV en Sport Vlaanderen gaven voor deze editie – die normaal aanstaande donderdag zou plaatsvinden – specifieke richtlijnen mee. Zo werd geadviseerd om de veldloop in aparte bubbels per school te organiseren en de kinderen van de verschillende scholen dus niet te mixen. De gemeentelijke preventieadviseur volgde dit advies.

Daarop heeft de gemeente Retie beslist om de scholenveldloop te annuleren en te verplaatsen naar het voorjaar 2022. Met een veldloop in aparte bubbels verdwijnt immers een groot deel van de charme: de mix van leerlingen van de verschillende Retiese scholen aan de startlijn zorgt ieder jaar opnieuw voor een leuke sfeer en dynamiek. Bovendien zou het programma – indien er in aparte etappes per school gelopen moet worden – onmogelijk op 1 dag afgewerkt kunnen worden.

Maar uitstel is dus geen afstel: tijdens het voorjaar 2022 hopen we opnieuw een volwaardige editie te organiseren waarbij de deelnemers allemaal samen aan de start staan en het competitiebeestje in zichzelf kunnen loslaten.

Ook aan de jaarlijkse Zilvermeerloop wordt om deze reden dit jaar niet deelgenomen.