Retie in de Wereld

Congo, Ecuador, Hongarije, Nepal, Nicaragua, Togo ...
"Wat hebben deze landen met Retie te maken?", zal je nu misschien denken.
Wel, wat deze landen met elkaar gemeen hebben, is dat zij het geluk hadden dat er Retienaren zijn beland. Zoals vele van onze dorpsgenoten hadden zij het hart op de goede plaats, maar zij gingen een stap verder dan de meesten.

Deze Retienaren zagen dat het leven niet overal zo goed was als in het Dorpje der Zeven Neten, en namen de moedige beslissing om actie te ondernemen. Door hun inspanningen hebben ze de wereldvrede niet kunnen bewerkstelligen, maar tientallen, honderden, misschien wel duizenden mensen werden er tot nu toe al beter van. Uitzichtloosheid veranderde in hoop, een traan in een lach, ziekte in gezondheid; voedsel kwam in de plaats van dood ... 

Op initiatief van de gemeente hebben een aantal van deze mensen zich verenigd in Retie in de wereld - de wereld in Retie.

Het gemeentebestuur steunt deze mensen/organisaties al sinds jaren d.m.v. financiële ondersteuning. Daarnaast geven we deze mensen ook met plezier de gelegenheid zich aan Retie voor te stellen in de gezellige, gemoedelijke sfeer van het Wereldfeest

Wat willen we hiermee bereiken?

Wij willen in de eerste plaats laten zien dat ontwikkelingssamenwerking tot stand komt door mensen als jij en ik. Je hoeft er geen speciale opleiding voor gevolgd te hebben. Iedereen kan het, zelfs zonder er al te veel moeite voor te moeten doen. Wist je bijvoorbeeld dat je al een steentje kan bijdragen als je Fairtrade suikerklontjes koopt? En zo zijn er nog massa's producten!