‘Retie kookt Fair’ tijdens de Week van de Fair Trade

Gepubliceerd op maandag 30 augustus 2021 7.26 u.
Van 6 tot 16 oktober wordt eerlijke handel in de kijker gezet in het hele land. Kook jij graag en ben je nieuwsgierig naar wat anderen kunnen maken met Fair Trade en lokaal duurzame producten? Schrijf je snel in voor 'Retie kookt fair' op 9 oktober tussen 12.00 u. en 14.00 u.

Van 6 tot 16 oktober wordt eerlijke handel in de kijker gezet in het hele land. De Week van de Fair Trade wil ons bewustmaken van het belang van eerlijke handel en op deze manier nog eens duidelijk maken dat wij, als consument, wel degelijk een verschil kunnen maken voor de kleine producent in het Zuiden en de lokale handelaar hier bij ons.

Kom proeven van fairtradehapjes op 9 oktober

Hoewel eerlijke handel nog vaak met koffie en chocolade wordt geassocieerd, is fair trade veel meer dan dat. Om dat te bewijzen organiseert de trekkersgroep samen met Schakel Retie ‘Retie kookt Fair’ op 9 oktober 2021 tussen 12.00 u en 14.00 u.

Kook jij graag en ben je nieuwsgierig naar wat anderen kunnen maken met Fair Trade en lokaal duurzame producten? Twijfel dan niet en schrijf je in. Inschrijven is mogelijk tussen 1 en 15 september 2021 via onderstaand formulier of aan het onthaal in het gemeentehuis.

Aan iedereen die wil deelnemen vragen we om creatief te zijn en thuis 5 hapjes te maken met fairtradeproducten en lokaal duurzaam geproduceerde producten. Je brengt het lekkers eetklaar mee naar GC Den Dries om op het buffet te plaatsen. Op deze manier kan iedereen genieten van elkaars kookkunsten. Je (h)eerlijke ingrediënten kan je bestellen na inschrijving en zullen aangekocht worden door de trekkersgroep en Schakel Retie. Voor elke deelnemer is er een budget voorzien zodat je merkt dat fair koken niet duur hoeft te zijn.

Dit evenement wordt mee mogelijk gemaakt dankzij de steun van Fair Trade on board, TDC en België partner in ontwikkeling.